Hotel Valdemars Riga

Choice Hotels satser i Baltikum

Choice Hotels Scandinavia A/S har opprettet et joint venture-selskap, SIA Choice Hotels Baltics, sammen med den latvisk-svenske familien Cakste. Målet er å etablere ytterligere ni hoteller i Estland, Latvia og Litauen innen tre år. Administrerende direktør for det nye selskapet blir Karl Mikael Cakste. I dag har Choice et hotell i Tallin og et hotell i Riga.

Publisert

Familien Cakste driver Clarion Collection Hotel Valdemars i Riga som siden 1. januar 2009 har vært en del av Choice.

Arbeidet er allerede startet. Choice Hotels Baltics forhandler for tiden med flere hotellaktører i regionen.

Clarion Collection Hotel Valdemars

Familien Cakste driver Clarion Collection Hotel Valdemars i Riga som siden 1. januar 2009 har vært en del av Choice. På deres initiativ opprettes det nå et joint venture-selskap for å etablere flere Choice-hoteller i Estland, Latvia og Litauen. Strategien er å etablere samarbeidsavtaler med eksisterende hoteller og koble dem til kjeden.

Det baltiske hotellmarkedet går for tiden gjennom en tøff periode - bankkrise, kraftig reduserte hotellvolumer og fallende priser. Samtidig ser Choice de tre baltiske landene som en del av hjemmemarkedet, land mange av kjedens kunder reiser regelmessig. Selskapet vil nå kunne tilby dem økte muligheter til å fortsette å bo på Choice.

Tenke nytt

- I Choice bruker vi å si at dårlige tider er gode tider for å tenke annerledes, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør og konsernsjef for Choice Hotels Scandinavia.

Selv om det er krise i Baltikum kommer de til å fortsette å være spennende naboland, handelspartnere og interessante weekend-destinasjoner for kundene våre. Derfor er dette rett tidspunkt for oss å satse fremover.

- Karl Mikael Cakste har markedskunnskapen og kontaktnettet vi mangler. Vi har salgsapparatet, kundene og fem sterke varemerker. Det er perfekte forutsetninger for et bra samarbeid.

Forskjellige samarbeidsformer

Dagens tøffe økonomiske situasjon åpner ifølge Choice for spennende muligheter til å investere og etablere smarte samarbeidsavtaler med forskjellige interessenter som hotelleiere, andre operatører og banker. Det kan handle om forskjellige samarbeidsformer: fra franchiseavtaler eller managementavtaler til eventuelt å kjøpe hotelleiendommer

Administrerende direktør i Choice, Torgeir Silseth.

- Vi tror at Choice gjennom denne satsningen kan bidra til å hjelpe hoteller i Estland, Latvia og Litauen ut av krisen, sier Silseth.

Trenger hjelp

Ifølge Karl Mikael Cakste er det etterspørsel etter kompetanse og veiledning hos hotellene i området.

- Jeg vet at det finnes mange hotelleiere som akkurat som oss føler seg ensomme i dagens krise og gjerne kunne tenke seg å benytte seg av alt det som finnes innenfor Choice, sier Karl Mikael Cakste. For hotellet vårt har samarbeidet med Choice betydd flere gjester og bedre lønnsomhet sammenlignet med 2008.

Arbeidet er allerede startet. Choice Hotels Baltics forhandler for tiden med flere hotellaktører innenfor regionen.

Powered by Labrador CMS