Frukt og grønt
Frukt og grønt

Helt grønt i Ås

Få, om noen, har bedre forutsetninger til å dra nytte av "naturlig", "sunt" og "godt" enn nettopp frukt og grøntsektoren, og dette vil være i fokus under fagdagen Helt grønn II som Nofima arrangerer i sine lokaler i Ås torsdag 21. januar.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Ernæringsfysiolog Tine Sundfør kommer for å fortelle om hvordan man kan få menn til å spise mer grønt, mens Helsedirektoratets avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad tar for seg frukt, bær og grønnsakers innvirkning i et helseforebyggende perspektiv.

Videre får deltakerne innblikk i nye forretningsmuligheter, konseptutvikling, nasjonale og internasjonale trender, aktuelle innovasjoner og forskningsnyheter, heter det i en melding fra Nofima.

Fagdagen starter klokka ni og avsluttes litt etter klokka tre.

Påmeldingsfristen er 12. januar, og du finner mer informasjon på Nofimas hjemmeside.

Program og innledere

* Kaffe og registrering

* Velkommen. Einar Risvik, forskningsdirektør og konst. adm. direktør, Nofima Mat

* Markedsmuligheter med ny nordisk mat v/Einar Risvik, Nofima Mat

Bendit-konseptet og filosofien bak det v/Jan Hammerstrøm, markedsdirektør i Bama

* Utvikling av ferske middagsmåltider v/Oddvin Sørheim, forsker

* Effekter av nordisk klima på innholdet av helserelaterte forbindelser i brokkoli v/Sidsel Fiskå Hagen, post doc.

* Hva skjer med næringsstoffer i grønnsaker under tilbereding? v/Pernille Baardseth, forsker

* Helseeffekter av bær – høydepunkter fra ”2009 Berry Health Benefits Symposium v/Kjersti Aaby, forsker

* Hvordan få menn til å spise mer grønt – og samtidig bli mette? v/Tine Sundfør, ernæringsfysiolog, Synergi Helse AS

* Produktutvikling i EU-prosjektv/Merete Lunde, FoU- og kvalitetsdirektør, Lerum Fabrikker

* Frukt, bær og grønnsakers innvirkning på ernæring og helse i et forebyggingsperspektiv

v/Arnhild Haga Rimestad, avdelingsdirektør, Helsedirektoratet

* Hvordan har forbruket av frukt og grønt utviklet seg i 2009? Hva er utfordringene for et høyere forbruk? OFGs planer for markedsføring og aktiviteter i 2010v/Guttorm Rebnes, direktør OFG

* Mattrender – hvor er vi på vei? v/Hilde Skotland Mortvedt, strategi- og analysesjef, Nofima Mat

* Oppsummering av dagen v/Wenche Aale Hægermark, Nofima Mat

Møteleder: Kirsten Ravnsborg Justad, leder av rådgivende utvalg for vegetabiler ved Nofima Mat

"
Powered by Labrador CMS