Arne Brimi lærlinger
Arne Brimi lærlinger

Historisk mange kokkelærlinger hos Brimi

Reiselivsbedriftene i Vågåfjellet har gått i bresjen for utdanning av egne kokker. Mentor for Opplæringskontoret Brimi-Kjøken, Arne Brimi, kunne nylig presentere hele 11 kokkelærlinger, fordelt på tre kull, i samme slengen.

Publisert

Arne Brimi omkranset av 11 kokkelærlinger. Lærlingene er Tom Gjerde (Våler i Solør), Tor Skeistrand (Kaupanger i Sogn), Fredrik Log (Vats i Rogaland), Tor Henning Sveen (Vågå, ferdig kokk), Joakim Moberg Wiborg (Sogndal), Mina Øihusom (Otta-Vågå), Camilla Gundersen (Larvik), Espen Herjuaune Tømte (Lillehammer), Eirin Faber Næverdal (Rennebu) og Berit Solem (Hegra, ferdig kokk). (Foto: Ketil Sandviken, GD)

– I vår region er det seks nasjonalparker, og det er gullet vårt for fremtiden. Alle regionene mangler fagfolk, men det må vi ha for å kunne by på kvalitet. Dette er et lite, men viktig drypp i så måte, sier Arne Brimi, mentor for Opplæringskontoret Brimi-Kjøken til GD.no

To første med fagbrev

De 11 lærlingene er fordelt på tre kull, og der to første lærlingene hos Opplæringskontoret Brimi-Kjøken gikk opp til fagprøven i kokkefaget i juni 2010.

Både Berit Solem og Tor Henning Sveen gjennomførte fagprøven 1. og 2. juni, og begge besto. Også tre andre er i ferd ned å ta fagprøven, fire av lærlingene er i gang med andre året, mens de to siste nylig har gått i gang med læretiden.

På kartet gastronomisk

Målet med å opprette et opplæringskontor, er å skape attraktive lærlingplasser på bedriftene i området, og at vi i neste omgang skal sikre oss godt kvalifisert og engasjert kjøkkenpersonale som samlet sett er med på å sette oss på kartet også gastronomisk, skrives det på opplæringskontorets hjemmeside.

Arne Brimi og Vianvang har en sentral plass i Opplæringskontoret Brimi-Kjøken. Vianvang-kokken Per Ivar Berget er faglig leder.

Les mer om Opplæringskontoret Brimi-Kjøken her

Historisk

Turistvert Andre Sundero på Hindsæter fjellhotell i samme regionen sier til avisen at det er historisk at distriktet kan mønstre så mange lærlinger på en gang. Stine Ødegaard fra Gaupen i Hedmark er nå i gang med læretiden sin på hotellet.

Ellers har både Brimis egen Vianvang, Brimi Fjellstugu, Gjendesheim Turisthytte, Bessheim Fjellstue, Raubergstulen, Haugsæter Fjellstue og Lemonsjø Fjellstue lærlinger fra Opplæringskontoret Brimi-Kjøken.

Les saken på GD.no

"
Powered by Labrador CMS