Grand Hotel Stresa fontene

Luksushotell ved de italienske sjøene

For nordmenn er Comosjøen og Gardasjøen blant de mer kjente reisemålene nord i Italia, men Maggioresjøen (Lago Maggiore på italiensk), som er den tredje store sjøen helt nord i landet og nest størst i støvlelandet, og som så vidt strekker seg inn i Sveits, er også en perle – og en magnet for turistene.Luksushotellene ligger på rekke og rad langs strandpromenaden i Stresa. Grand Hotel Bristol er ikke noe unntak.

Publisert

Grand Hotel Bristol i Stresa er ett av fire hoteller i Zacchera-kjeden.

Det flotte hotellet byr på italiensk luksus i fantastiske naturomgivelser.

På vestsiden av sjøen, og bare en knapp times kjøring fra den sveitsiske grensen, ligger den idylliske småbyen Stresa med sine 6000 innbyggere.

Resepsjonist Carola Marzorati og hotelldirektør Paolo Fortina i den vakre vinterhagen på Grand Hotel Bristol i Stresa. (Foto: Morten Holt)

I noen hektiske sommermåneder både to- og tredobles innbyggertallet i feriebyen. Foruten en rekke fasjonable hoteller og andre mindre hoteller, deriblant Grand Hotel Bristol, er det også en del ferieboliger i nærheten av byen.

Utlendingene dominerer

– Vi har gjester fra hele verden, men flest fra England, USA, Japan, Tyskland, Sveits og Frankrike. Det siste året har vi faktisk også hatt en del skandinaviske gjester. Nylig var en svensk bedrift her på kurs, forteller hotelldirektør Paolo Fortina, godt assistert av sin tolk og resepsjonsmedarbeider Carola Marzorati.

Grand Hotel Bristol i Stresa i Italia. (Foto: Morten Holt)

De amerikanerne som gjester hotellet, er stort sett knyttet opp mot organiserte gruppeturer, mens gjestene fra nabolandene og Storbritannia hovedsakelig er private gjester som reiser på egen hånd.

– Utlendingene vil se sjøene

Utsikt mot bassenget, Maggioresjøen og Alpene fra suite 522.

– Av en eller annen grunn vil ikke italienerne feriere her i nord. Jeg for min del tror italienerne helst vil ha hav, ikke sjø, mens utlendingene vil se våre vakre sjøer. Bare to av ti av våre gjester kommer fra vårt eget land. De kommer først i august/september, da gjerne for en weekend, sier hotelldirektør Fortina. Hans mor er fra Zacchera-familien, som eier fire hoteller og et resortanlegg i Stresa og nabobyen Baveno under paraplyen Zacchera Hotels.

Fra vinterhagen i Grand Hotel Bristol i Stresa.

Men det satses også på kurs og konferanse, og om lag halvparten av gjestene på hotellet kommer innenfor denne kategorien.

Et ferieområde

Hotellet er bygd ut fra en gammel villa, som ble satt opp i 1950, og som senere ble ombygd til restaurant.

I 1965 ble bygningen kjøpt opp av Zacchera-familien, som bygde det om til et fasjonabelt hotell, like ved strandkanten til Maggioresjøen. Likevel kan hotellet tilby stort utendørs badebasseng med boblebad og andre fasiliteter, og skulle været ikke står til forventningene, er det også et innendørs basseng og treningssenter.

Når vi tar steget inn i én av de 11 suitene, Green Suite, oser det av luksus. Over to etasjer kan du boltre deg i en rekke salonger, på fire terrasser og to bad, og på veggene er det verken treverk eller betong; de er laget med grønne tekstiler.

Hotelldirektør Paolo Fortina. (Foto: Morten Holt)

Stenges på vinteren

På tross av sin nærhet til alpene og de mange skidestinasjonene i nærheten, stenges Grand Hotel Bristol i vinterhalvåret.

– Det er ikke lønnsomt å holde åpent på denne tiden, og de siste årene har vi valgt å stenge i denne perioden, forklarer Fortina, som er utdannet ingeniør.

Så når de første snøkornene laver ned over det høytliggende landskapet på høsten, stenges dørene på hotellet. Fra 1. november til 1. mars stenges alt. Da pusses hotellet opp med tanke på neste sesong – slik at gjestene til enhver tid ankommer et nyoppusset hotell uten store mangler og feil.

Fra en av suitene på hotellet, rom 522, eller Green Suite, som kan by på to etasjer, stoffbelagte vegger, to bad og fire terrasser med utsikt både mot Maggiore-sjøen og bassenget. (Foto: Morten Holt)

Se flere bilder fra hotellet lenger ned i saken

Les hele saken og se flere bilder fra hotellet i Horeca nummer 6 2010

Bli abonnent på Horeca her

"

Carola Marzorati (fra venstre), Sandro Broggio, Vera Consoli og Ester Vasanella i resepsjonen på Grand Hotel Bristol i Stresa nord i Italia. (Foto: Morten Holt)

Fra bassenggområdet med fjellene i bakgrunnen.

Ferieluksus på Grand Hotel Bristol. (Foto: Morten Holt)

Grand Hotel Bristol er ett av mange luksushoteller langs strandpromenaden i Stresa i Italia. (Foto: Morten Holt)

Ikke noe å se på utsikten fra en av de fire terrassene i suite 522 på Grand Hotel Bristol. (Foto: Morten Holt)

Strandpromenaden i Stresa. (Foto: Morten Holt)

Et av de andre luksushotellene langs strandpromenaden i Stresa. (Foto: Morten Holt)

Ikke noe å si på utsikten fra restaurantterrassen ut mot Maggioresjøen.

Nattutsikt fra restauranten på Grand Hotel Bristol.

Regina Palace er en av flere lukushoteller langs strandpromenaden i Stresa. (Foto: Morten Holt)

Powered by Labrador CMS