Skifer Hotel fasade mørk2

Skifer Hotel åpnes i dag

Når Skifer Hotel i dag åpner dørene, åpnes et særpreget og spesielt hotell. All steinen som er brukt til byggingen av det nye hotellet er kortreist. Store deler av fasaden er nemlig dekket med oppdalskifer.

Publisert

Det meste av fasaden på Skifer Hotel er dekket av lokal oppdalsskifer (Foto: Skifer Hotel)

Det er nå om lag fire år siden hotellinvestor Arthur Buchardt la frem planene for et nytt hotell i Oppdal. To år senere vedtok kommunestyret i Oppdal at hotellplanene skulle iverksettes.

Skifer Hotel.

Det ble dermed den største enkeltinvesteringen i bygda.

Mange navn – endte i Skifer

Det ble til slutt Skifer Hotel som ble navnet på hotellet, men det er langt fra det eneste navnet bygget har hatt siden det ble klart at det kunne bli et nytt og spennende hotell. Rett etter at byggingen ble startet ble det kalt Stone Hotel, men det tok ikke veldig lang tid før det i stedet endte opp som Skifer Hotel.

Les om selve åpningen på Opp.no

Før den tid har hotellet hatt kallenavn som både Røkkehotellet, Oppdal Mountain Hotel og Oppdalgard.

"

Skifer Hotel ligger i Oppdal sentrum. (Foto: Hotellet)

At det endte opp med det navnet er helt greit. Det meste av fasaden er dekket med den lokale skiferen, som er kombinert med glass og mørk panel.

177 rom

Det nye hotellet i Oppdal har 177 rom. De forskjellige rommene har enten dobbeltseng, to enkeltsenger eller rom med nedfellbare barnesenger, noe som gir totalt 354 sengeplasser i det nye hotellet. 30 av rommene har dør slik at det kan knyttes sammen med naborommet. 24 av rommene er tilpasset handikappede.

Konferanseavdelingen på hotellet har kapasitet til opp til 300 personer, og den største konferansesalen er 300 kvadratmeter stor.

Les mer på hotellets hjemmeside

Kjøkkenet blir sentralt også på dette hotellet. Etter hvert blir søkelyset sterkere på både mat og vin. Det er Metos AS som har levert kjøkkenet til hotellet i Oppdal.

Hent AS har vært totalentreprenør.

Vil du abonnere gratis på nyhetsbrevet fra Horecanytt.no? Klikk her

Vil du bli abonnent på bladutgaven av Horeca. Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS