Altialogo
Altialogo

Altia øker overskuddet

Den norske virksomheten til vin- og brennevinskonsernet Altia økte driftsresultatet med 40 prosent i 2010. Flere produktnyheter, bedre kostnadskontroll og ny forretningsplattform bidro til resultatfremgangen.

Publisert

Altias norske virksomhet omfatter Best Buys Natural Wines, Premium Wines, Strøm, Bibendum og Interbev. Totalt omsatte de fem selskapene for over 328 millioner kroner i 2010, noe som er en nedgang på seks prosent i forhold til 2009. Driftsresultatet ble på 23,8 millioner kroner, en økning på 40 prosent fra året før.

- Alle våre viktigste leverandører opplevde vekst i 2010. Vi har vært gjennom en omfattende intern reorganisering som har krevd mye av våre ansatte. Deres innsats kombinert med at vi har fått inn nye, erfarne medarbeidere har vært med på å løfte resultatet, sier administrerende direktør i Strøm og Bibendum, Pål Helge Kraknes i en pressemelding.

Naturlig vin i vinden

I selskapene Best Buys og Premium Wines er flere produktnyheter lansert i løpet av året. Administrerende direktør i Best Buys og Premium Wines, Geir Gjerdrum, er svært fornøyd med fjoråret. Særlig har salget av naturlige viner løftet seg betydelig.

- Vår naturvinfilosofi har slått til. Vi er veldig fornøyde med at vårt sortiment av mer naturlig tilvirket vin har truffet i markedet. Dette viser at folk blir stadig mer opptatt av hvordan vinen er produsert og kan vitne om at den norske ”folkesmaken” utvikler seg, sier Geir Gjerdrum.

Sterk fremgang for Interbev

Interbev er det selskapet som kan vise til den sterkeste fremgangen fra 2009 til 2010, både med hensyn til omsetning og resultat. Det ble et rekordår for selskapet med en topplinjevekst på 21 prosent og resultatforbedring på 79 prosent sammenlignet med året før.

Frode Hellmann i Interbev.

- 2010 har vært et svært spennende år for Interbev med oppkjøp og overtakelse av mange merker og produkter. Blant annet ble året avsluttet med Altias oppkjøp av Renault Cognac, forteller Frode Hellmann, administrerende direktør i Interbev.

Altiakonsernet tredoblet overskuddet

Også den finske eieren, Altia, hadde et meget bra år i 2010. Totalt omsatte selskapet for 487,9 millioner euro, en økning på nær 20 prosent fra året før. Driftsresultatet ble tredoblet fra 11,6 millioner euro til 32,4 millioner euro i 2010.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS