LofotenHurtigrutenHenningsvær
LofotenHurtigrutenHenningsvær

- Seier for reiselivet

– Avtalen er en full seier for reiselivet, sier Geir Solheim, avdelingsdirektør i NHO Reiseliv Nord-Norge, etter at Samferdselsdepartementet og Hurtigruten ASA er blitt enige om en ny avtale som sikrer fortsatt daglige avganger mellom Bergen og Kirkenes.

Publisert

Hurtigruten - her møtes to av båtene rett utenfor Henningsvær, er viktig for lokalsamfunnene langs norskekysten, sier Geir Solheim i NHO Reiseliv. (Foto: Morten Holt)

NHO Reiseliv har vært pådriver for å sikre daglige avganger fra samtlige 34 havner hele året. Den nye avtalen innebærer 7-dagers seilingsanløp, som i dag.

– Uten denne avtalen hadde det vært kroken på døra for flere opplevelsesbedrifter langs kysten, påpeker Solheim i NHO Reiseliv Nord-Norge.

Les også: Hurtigruten med egen vin

Viktig for verdiskapning langs kysten

"

Hurtigruteskipet Trollfjord til kai i Brønnøysund. (Foto: Morten Holt)

Hurtigruten er viktig for verdiskapingen innen reiselivet langs hele norskekysten og Norge som turistmål. Hurtigrutens daglige seilinger gir grunnlag til flyruter og annen infrastruktur som er viktig for inntjeningen i norsk reiseliv.

Les også: En flotilje av Norges beste hoteller

– Hurtigruten er hovedpulsåren til reiselivet langs kysten. Lønnsomhet er en av reiselivets største utfordringer, og nettopp derfor er den nye avtalen så viktig for verdiskapningen langs kysten, sier Geir Solheim.

Inntekter

Hurtigruten gir viktige inntekter for de mange lokalsamfunn langs leia. For NHO Reiselivs medlemsbedrifter er dette derfor en gledens dag.

– Mange opplevelsesbedrifter selger sine tjenester til Hurtigruten hver dag. For dem er den nye Hurtigrute-avtalen særdeles viktig, sier Geir Solheim.

Pressemelding

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS