LampelandHotellGruppebilde

Lampeland-medarbeidere på miljø- og klimatur

Medarbeiderne på Lampeland Hotell har nylig vært på studietur til København med søkelys på miljø og bærekraftig hotelldrift. En lærerik og inspirerende opplevelse, melder Vivian Steen på Lampeland Hotel i Flesberg kommune i Buskerud.

Publisert

Medarbeiderne på Lampeland Hotell på miljøtur til København. (Foto: Privat)

Lampeland Hotell er en sertifisert Miljøfyrtårnbedrift, og nylig reiste 30 medarbeidere til København for faglig påfyll om bærekraftig hotelldrift, og inspirasjon til ytterligere miljøfokus på arbeidsplassen.

Lærte om bærekraftige løsninger

– På Crowne Plaza Copenhagen Towers, som ble bygd i forbindelse med klimakonferansen i København i 2009, fikk vi en flott presentasjon om deres miljøprofil. Deretter fulgte en interessant omvisning i alle hotellets avdelinger for å lære mer om driften og bærekraftige løsninger, melder Steen.

Co2-nøytralt hotell

Crowne Plaza Copenhagen Towers er bygget som en Co2-nøytral bygning med blant annet egen solcellepark og grunnvannsbasert kjøle- og varmesystem.

Hotellet har også en rekke andre miljøvennlige løsninger, som er med på å skape en helhetlig gjesteopplevelse, med høy kvalitet og søkelys på komfort.

Les også: Lampeland-medarbeidere viser samfunnsansvar

Samfunnsansvar

– I tillegg til å lære mer om miljøvennlige løsninger på turen, så fikk vi også påfyll av kunnskap om mat og drikke.

- Nye smaker ble testet ut på sushirestauranten Umami. På Restaurant No 1 Aarhusgade hadde kjøkkensjef Morten Bech Køster satt sammen en fem retters meny med spennende kombinasjoner. Det ble også tid til et besøk på Carlsberg bryggeri, der vi fikk omvisning og innføring i bryggeriets historie. Med tanke på miljøet, ble kollektiv transport benyttet under besøket i København, og for å vise samfunnsansvar ble det også kjøpt klimakvoter for flyreisen til alle deltakerne, melder Steen.

Les mer om hotellet på www.lampeland.no

"
Powered by Labrador CMS