RicaParkHotelSandefjordThomasØdegård (1)

Rica sørger for flere hotellrom i Sandefjord

Denne uka starter utbyggingen på Rica Park Hotel Sandefjord. Hotellet får 118 nye rom, og blir det største på strekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger. – Det er et sterkt behov for flere hotellrom i byen, sier administrerende direktør på Ricas flaggskip i Vestfold, Thomas Ødegård.

Publisert

Administrerende direktør på Rica Park Hotel Sandefjord opplyser at hotellet starter utbyggingen av et nytt bygg/fløy med 118 rom denne uka. (Foto: Morten Holt)

Den gamle delen av hotellet skal knyttes sammen med den nye delen via en bro fra det eksisterende kurs- og konferanseanlegget, som ble oppført på 1980-tallet.

Rica Park Hotel Sandefjord. (Foto: Heidi Fjelland)

– Den nye delen skal bygges i samme stil som det opprinnelige hotellet (fra 1959)– i totalt seks etasjer, og like ved og over det eksisterende garasjeanlegget. Med 118 nye rom får vi 350 rom på hotellet, men i en langsiktig plan er det lagt opp til en utvidelse på totalt 500 rom, opplyser Ødegård.

Behov for flere hotellrom

Han mener bestemt at en by som Sandefjord trenger atskillig flere hotellrom enn det som er tilfellet i dag.

Nå er det drøyt 400 hotellrom tilgjengelig i hvalfangerbyen, fordelt på Rica Park Hotel, Clarion Collection Hotel Atlantic og Hotel Kong Carl i sentrum, og Sandefjord Motor Hotel inntil E18.

Rica Park Hotel Sandefjord har i dag et areal på 24 200 kvadratmeter. Når den nye delen står ferdig, vil hotellet bli på om lag 29 000 kvadratmeter.

Fra resepsjonen på Rica Park Hotel Sandefjord. (Foto: Morten Holt)

Et Arneberg-bygg

Arkitekt Arnstein Arneberg (1882-1961) er arkitekten bak Rica-hotellet i Sandefjord. Han er også kjent som den som tegnet Oslo Rådhus. Rådhuset ble oppført i perioden 1931-1950.

Mange bygninger i Sandefjord har samme stil - i rød teglstein, og er tegnet av samme arkitekt. Rica Park Hotel Sandefjord og Anders Jahres Midtåsen er to av byggene.

Et landemerke i byen

Rica Park Hotel Sandefjord ligger like ved småbåthavnen i byen. (Foto: Morten Holt)

Midtåsen ble bygd for Jahre allerede i 1931, hotellet ble oppført i 1959. Av den grunn kunne hotellet feire 50-årsjubileum i 2009.

Les om 50-årsjubileet i en tidligere publisert sak her

Hotellet er et landemerke i byen - lokalisert like ved hvalfangermonumentet, småbåthavnen og sentrum av byen.

Les mer om utbyggingen av Rica Park Hotel i Sandefjord og se skisser av nybygget i det kommende nummeret av Horeca

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS