Horecaomslag0311-2

Horeca nummer 3 på vei til abonnentene

Nå er Horecas tredje utgave i 2011 på vei til abonnentene. I det 92-sider store bladet kan du blant annet lese om hvordan matavfallet hos Bølgen & Moi på Briskeby komposteres til det minimale, om ”norsk” tapas, en større bolk om siderproduksjon, Radisson Blu Hotel Norge i Bergen med meget sterke økonomiske resultater og om Heston Blumenthals nye restaurant i London.

Publisert

Horecas førsteside på nummer 3 2011. (Foto: Heidi Fjelland/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Bølgen & Moi på Briskeby har installert matkomposteringsmaskin, som fører til en reduksjon av matavfallsvolumet på 85 til 90 prosent.

– Dette er en miljørettet løsning. Komposteringsmaskinen reduserer matavfallsvolumet kraftig, noe som gir mindre transport og bedret miljø. Restproduktet/komposten benyttes som gjødsel hos leverandøren av råvarer til restauranten. Dette gir en helhetlig syklus: Fra bord til jord – og tilbake til bord, sier daglig leder Tone Bekkestad i Green Solutions, som er leverandør for produktet i Norge.

Les mer i Horeca nummer 3 2011

Vellykket snuoperasjon

Nina Askvik, som ble Årets Hotelier 2011, leder Radisson Blu Hotel Norge i Bergen. (Foto: Odd H. Vanebo)

Finanskrisen rammet Radisson Blu Hotel Norge med full tyngde høsten 2008, og i 2009 måtte det tas grep. I 2010 ble det et stjerneresultat.

Les om driften av Radisson Blu Hotel Norge og portrettet med administrerende direktør Nina Askvik (Årets Hotelier 2011 kåret på Serviceforum) i Horeca nummer 3 2011.

Bli abonnent på Horeca her

Nytt smakskonsept for juice

Det er ikke noe enklere å kombinere juice og mat enn vin og mat, skal vi tro ekspertisen – med svenske Magnus Svensson i spissen. – Hvorfor i all verden serveres yoghurt med appelsinjuice til lunsjen på flyreisen? Det finnes knapt en dårligere kombinasjon, Svensson.

Derfor innføres det nå et nytt smakskonsept med ikonsystemet fra vinens verden på norske lunsj- og frokostbord.

Les mer i Horeca nummer 3 2011

Tapas med norsk vri

Mads André Hansen fra Strand Restaurant vant det det tapasmesterskapet som er arrangert her til lands. Konkurransen fant nylig sted på San Leandro Tapas på Majorstua i Oslo.

"

Mads Andre Hansen serverer juryen i konkurransen på San Leandro Tapas. (Foto: Morten Holt)

21-åringen, som også var den yngste finalisten og faktisk også den eneste nordmannen i finalerunden, imponerte juryen med smaksrike og kreative småretter. En av rettene han serverte juryen er hans personlige tapasfavoritt.

– Gravlaksvarianten er jeg meget fornøyd med, og det er min personlige favoritt. Den består av gravlaks, bakt vaktelegg, agurksnurr med dillagurkgelé, pepperrotsmør, sennepsdressing, rugbrødtoast og chips. Alt lagt oppå en Melba-toast, forklarer han.

Les mer om Hansens retter og tapaskonkurransen i Horeca nummer 3 2011

Bli abonnent på Horeca her

Holdt på spise seg i hjel

Et generelt usunt kosthold holdt på å ta livet av kokken John Tore Frydenlund (52). Nå har han gitt ut en bok om veien tilbake med det nye kostholdet som reddet livet hans.

"

John Tore Frydelund måtte legge om livsstilen. (Foto: Morten Holt)

– En kombinasjon av stress, lite fysisk aktivitet, raske og store matløsinger og usunt kosthold, som igjen førte til kraftig og sykelig overvekt, medførte livstruende sykdommer. Jeg holdt rett og slett på å spise med i hjel på feil mat, forteller John Tore Frydenlund.

Les hans historie og om hans bok i Horeca nummer 3 2011

Pilotprosjektet ”Skolemat 2010” tilbyr gratis skolemat til ungdomsskoleelever i Larvik, kombinert med arbeidstrening av flerkulturelle som fremtidige ansatte i næringsmiddelbedrifter og omsorgssektoren.

Bli abonnent på Horeca her

Dinner by Heston Blumenthal

Etter flere måneder med høy forventning fra omverdenen, åpnet London-restauranten Dinner by Heston Blumenthal endelig dørene i slutten av januar.

Denne gang har mesteren reist langt tilbake i tid for å hente inspirasjon til sine retter.

Les om konseptet i Horeca nummer 3 2011.

Andre større reportasjer

Den tredje utgaven av Horeca i år er på hele 92 sider. Foruten de nevnte reportasjene finner du større artikler om siderproduksjon både i Ulvik og Nordfjord, du kan også lese om at molekylene nå også inntar bardisken, ikke bare kjøkkenbenken, du kan lese om at Culinor nå er blitt til Vaasan Norge AS og du kan lese en stor reportasje om bærsirup fra Finnskogen.

Vi har også større artikler fra Sundvolden Hotel, General Hotell og Park Hotel i Alta og portrett med Ina Utne på Ullensvang Hotel, for å nevne noen av de større sakene i Horeca nummer 3 2011.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Horecatrender, Norden Rundt, Verden Rundt, Selskapsnytt, Produkter, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på Horecanytt. nos nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS