GRILLNM2010Sviddmatno
GRILLNM2010Sviddmatno

Går for gull i grilling i helga

Med Alhoa-stemning, barbiedukker og sunne hemmeligheter møtes Norges ivrigste grillere til kamp lørdag 4. juni. 65 deltakere har hittil meldt seg på årets NM i grilling. Norge har mange ganger vist at de har kokker i verdensklasse - med sjefen sjøl, Craig Whitson i spissen. Lørdag blir det harde slag, og mye latter, over grillkullet i Sofienbergparken i Oslo. Da skal Norges beste grillere kåres.

Publisert

Sviddmat.no vant norgesmesterskapet i grilling 2010. De går for seier også i år, men må forberede seg på hard konkurranse. 13 lag var onsdag klare for mesterskapet. (Foto: Caroline B. Ellingsen)

Hittil er 13 lag påmeldt, og alle har grillet, smakt og finstudert seg fram til det de mener dommerne vil falle for. – Men det aller viktigste er å ha det moro. Vi føler oss som vinnere bare ved å få være med, sier Steve Westerby, som leder laget Aloha XO Luau. Han lover god Hawaii-stemning over glørne.

Foruten Aloha XO Luau er Team Ytreeide, De Frustrerte Bondepiger og Kapteinen, Animal Farm - Orwell`s favourites, Bar-Bää-Ko, Teameat.net, Sviddmat.no, The Comfort team, Kjærlighet på pinne, Team BarbieQ, Hotspot, Krosby burningteam og Grill Invaders påmeldt i konkurransen.

Årets ”luau” – grillfest – begynner klokken åtte om morgenen og vinnerne kåres samme ettermiddag.

– Dette er en folkefest med matglede, smaksprøver og mye moro, lover informasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Varmer opp med grillfester

I helga er det nok en gang klart for grill-NM.

Mange deltakere har brukt mye tid på å forberede seg til konkurransen. – Vi lader opp som i fjor med et par treninger i forkant. Her legger vi vekt på det sosiale ved grillingen, så en trening varer gjerne en hel helg, forteller Ole Petter Gjerustad, lagleder for Sviddmat.no.

Han og lagkameratene satser på å forsvare fjorårets NM-tittel, mens revansjesugne Team BarbieQ går for å hente tittelen tilbake.

– Vi har hatt flere treningssamlinger der vi snakker, koser oss og nyter god mat. I år har vi også fått med oss to matgale hobbykokker som en ekstra vitamininnsprøytning, forteller lagleder Jan Ivar Nykvist fra det tidligere Tres Diablillos.

Han lover en stand som overrasker og en rosa tråd i alt laget leverer.

Sunt fokus

Årets NM har temaet "Grilling med sunn glød". En fersk undersøkelse gjennomført for Matprat viser at nordmenn er mer opptatt av sunnhet når vi griller i dag enn vi var for fem år siden. Derfor er grad av sunnhet tatt med som et kriterium som er med i hele konkurransen.

– Det er tre forhold som avgjør om grillmaten blir sunn: Det første er råvaren du griller, det andre er tilbehøret og det tredje er selve grillmetodene, forklarer Kringlebotn.

– Jeg er vanligvis mer opptatt av sunnhet på mandager enn jeg er på lørdager og på fest, men denne utfordringen tar vi, sier Westerby.

Lagene skal vurderes både av en folkejury og en fagjury, der folkejuryen er åpen for alle.

– Både lagene og vi i MatPrat har gledet oss i et helt år, siden forrige NM i grilling, sier Kringlebotn.

NM i grilling

* I Sofienbergparken i Oslo, lørdag 4. juni.

* Lagene konkurrerer i fem kategorier:

1. Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av kyllingfilet.

2. Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av svin ytrefilet.

3. Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av storfe mørbrad.

4. Åpen klasse (selvvalgt hovedingrediens, som laget selv må medbringe):

5. Bedømming av grillagets stand og arbeid. Premieringen vil hete: ”Showmans hip”.

Pressenytt

"
Powered by Labrador CMS