scandic_logo

Scandic Oslo Airport vant Innovasjonsprisen

Norsk Designråd står bak utdeling av en ny norsk pris som honorerer innovativ, tilgjengelige og brukervennlige løsninger. Scandic Oslo Airport vant kategorien ”Møbel og Interiør” og ble dermed automatisk nominert til selve Innovasjonsprisen for Universell Utforming. Torsdag 17. november ble det kjent at Scandic Oslo Airport gikk av med seieren av selve hovedprisen – Innovasjonsprisen.

Publisert

Prisen er en anerkjennelse til dem som på en innovativ og nyskapende måte har utviklet produkter, tjenester og omgivelser som bidrar til et mer inkluderende samfunn og er på oppdrag fra Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD).

Prisen ble i dag delt ut under et eget arrangement på DogA (Norsk Design- og Arkitektursenter) 17. november i år.

Jurybegrunnelsen er som følger:

- Med hotellet Scandic Oslo Airport viser Scandic hvordan man kan kombinere moderne arkitektur og design med hensynet til universell utforming. God, gjennomført kvalitet i design av produkter, interiør, arkitektur og funksjonelle løsninger, gir universell utforming på høyt nivå i dette prosjektet. Scandic Oslo Airport setter en ny standard ved måten de har integrert universell utforming på. Her har man, som den eneste hotellkjeden i dag, tatt hensynet til alle brukergrupper inn i forretningsstrategien. Juryen mener at hotellet er et fantastisk signalprosjekt, fordi det viser at man kan oppnå konkurransefordeler og økt lønnsomhet ved å satse helhetlig på å inkludere alle typer gjester. Hotellet oser av kvalitet. Utformingen stigmatiserer ingen, og bygget fremstår imøtekommende og flott. Her blir alle gjester tatt godt i mot og inkludert, alle er likestilte og kan delta på lik linje i alle sammenhenger.

- Det er lagt godt til rette for syns-, hørsels- og bevegelseshemmede, blant annet ved god fremkommelighet, visuelle alarmer, telefon med teleslynge, opplegg for lading av el-rullestoler og mye mer.

- Interiøret tar også hensyn til folk med miljøhemming, det vil si astma, allergi eller overfølsomhet for noe.

Det er interiørarkitektene Arkitektarna Krook & Tjäder AB , og arkitektene Narud Stokke Wiig Sivilarkitekter AS som står bak hotellet, som åpnet våren 2010.

- Aller først vil vi takke Astma- og Allergiforbundet for at de nominerte Scandic Oslo Airport. Dette var det første Scandic-hotellet hvor vi virkelig så på alle aspekter i byggeprosess og utforming, og har vært en utrolig nyttig læringsprosess for oss. NAAF har bistått og rådført oss fra start til slutt og det er kjempehyggelig at samarbeidet har blitt et så vellykket produkt, sier Wendel Holdener, hotelldirektør ved Scandic Oslo Airport.

- For oss er det viktig at alle skal kunne bo godt på Scandic, uansett spesielle behov. For å bedre tilgjengeligheten, jobber vi med den hver dag, på alle hotellene, vi har til og med hatt vår helt egen Handikapambassadør siden 2003, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør for Scandic Norge.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS