Myntposer Nokas

Spekulerer i økt kontantbruk

NOKAS Cash Handling blir ikke forundret om kontantvolumet i samfunnet øker. – En klar trend i Europa viser at publikum ønsker å ha kontanter tilgjengelig, sier konserndirektør Peter Wesenberg.

Publisert

NOKAS Cash Handling blir ikke forundret om kontantbruken øker i fremtiden. (Arkivfoto)

For en kort tid tilbake var det kø i de fleste av landets minibanker. Frykten for bankstreik gjorde at folk strømmet til uttaksstedene for å sikre seg kontanter. Tidlig på kvelden var ti prosent av minibankene som NOKAS håndterer allerede tomme.

– Det norske samfunnet opplever en akutt sårbarhet når vår elektroniske betalingshverdag blir truet. Dette er en sårbarhet som ikke drøftes i de mange innlegg som kommer for et kontantløst samfunn, sier konserndirektør Peter Wesenberg i NOKAS Cash Handling.

Som et eksempel viser han til at det sist fredag gikk ut 40 prosent mer kontanter enn samme inneklemte fredag i fjor.

NOKAS Cash Handling er landets største kontanthåndterer. Wesenberg sier de stadig erfarer at behovet for kontanter er konstant, og tidvis også økende. Ifølge NOKAS er 50 milliarder kroner i konstant omløp i Norge.

Ifølge Wesenberg viser erfaringer fra utelivsbransjen i Sverige at elektronisk betaling resulterer i tapt omsetning. Det å håndtere kort, betalingsterminaler og koder går på bekostning av tid man kunne benyttet til å ekspedere nye kunder.

– Vi merker en klar trend i Europa til at publikum ønsker å ha kontanter tilgjengelig. Det skal ikke forundre meg om vi vil oppleve en motkonjunktur hvor kontantvolumet i samfunnet vil øke, sier Peter Wesenberg.

Aktuell Sikkerhet

"
Powered by Labrador CMS