Sykepleier

Ser lyst på jobbfremtiden

En fersk undersøkelse viser at arbeidstakerne er fylt med optimisme. Hele 74 prosent svarer at de opplever seg sikre på jobben sin i fremtiden.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Sikrest er de ansatte i helse- og omsorgssektoren, mens de som opplever størst utrygghet er de ansatte innenfor transport og logistikk.

Nav sin årlige bedriftsundersøkelse viste at hele 28 prosent av norske bedrifter forventer økt sysselsetting i året som kommer.

Xtra personells undersøkelse blant arbeidstakerne viser at også de deler arbeidsgivernes optimisme.

Føler seg trygg på jobb

Nesten halvparten, 46,6 prosent, sier de er veldig sikre på jobben sin i fremtiden, mens kun 5,5 prosent sier de er veldig usikre på jobben sin i fremtiden.

– Trygghetsfølelsen kan nok forklares både økonomisk og psykologisk. De fleste medarbeidere kjenner veldig godt til situasjonen i egen bedrift og bransje, og legger det til grunn for vurderingen, sier administrerende direktør i Xtra personell, Kristian Fæste i en melding.

– Samtidig påvirkes nok også tallene av den generelle økonomiske oppturen i Norge, og som vi daglig ser i mediene med positive næringslivsledere og makroøkonomer. Det går godt i AS Norge.

Mest sikre i helse og omsorg

Tallene viser at det er ansatte innen helse- og omsorgssektoren som ser på jobben sin som mest sikker. Hele ni av ti av de privatansatte helsemedarbeiderne har svart at de føler seg veldig sikre på jobben sin innen denne sektoren. Blant de offentlig ansatte er tallet åtte av ti.

Ledernett

.

"
Powered by Labrador CMS