OsloEscapeRoutesForside
OsloEscapeRoutesForside

Oslo Escape Routes opplev Oslo til fots

Under slagordet ”Escape the trivial, explore the exceptional” skal et nytt Oslo-kart gi opplevelse og ny motivasjon til å bevege seg gjennom Oslo sentrum til fots. Samtidig skal det synliggjøre kvaliteter, kontraster og fellesnevnere for hovedstadens nyere områder.

Publisert

Kartet lar deg oppleve arkitektur, design, kunst og alternativ kultur i fire utvalgte ruter gjennom Oslos gater. Rutene går mellom Tjuvholmen og det tidligere industriområdet rundt Akerselva – begge å regne som nye bydeler i Oslo. Eksempelvis tar arkitekturruten deg gjennom kontrastfylte områder som Aker Brygge og Kvadraturen, Bjørvika og Grønland, via stoppesteder som Arkitekturmuseet og Operaen.

Design, kunst og alternativrutene går via helt andre gater, alle forskjellige, med relevante stoppesteder innen hvert tema. Felles for alle rutene er at de går litt utenom de vanligste turistrutene. Hver rute har også utvalgte stoppesteder for bespisning og shopping.

Tjuvholmen – DogA – Vulkan

Bak Oslo Escape Routes står Tjuvholmens kommende hotell The Thief, og ved Akerselva; DogA Norsk Design- og Arkitektursenter og Vulkan.

Disse to områdene har flere likhetstrekk, blant annet søkelys på nyskapende arkitektur, men er også veldig forskjellige. Tjuvholmen består av en rekke nybygg i vannkanten, blant dem signalbygg som det nye Astrup Fearnley Museet, tegnet av arkitekt Renzo Piano.

Langs Akerselvas bredd finner man en fascinerende miks av industribygg transformert til å huse kulturinstitusjoner som DogA og Dansens Hus. Dette i kombinasjon med nybygg som huser så vel hoteller, som det nye hovedkvarteret til Bellona. Midt i mellom, ligger Oslo sentrum. Oslo Escape Routes blir en veiviser til gode opplevelser i et kontrastfylt Oslo.

Enkelt å bruke

Kartgrunnlag er benyttet for å beholde proporsjonene og gjøre rutene tydelige uten å kjenne Oslo. Oslo Escape Routes er derfor enkelt å bruke både for lokalbefolkningen og turister.

– Oslo har en svært god utvikling når det gjelder antall tilreisende. Samtidig er vi inne i Europas største by­utvikling i nyere tid både når det gjelder arkitektur, design og innbyggertall. Flere kresne gjester ønsker nye perspektiver og vi hilser både kartet og initiativet velkommen, sier Tor Sannerud, turistsjef i Oslo.

– Vi ønsker med Oslo Escape Routes å vise at det er mulig å ta seg til fots gjennom byen og oppleve nye perler for hvert kvartal man går. Oslo er så mye mer enn Karl Johans gate. Kartet gir inspirasjon til å oppleve Oslos mange kontraster på en enkel og oversiktelig måte. Vi gleder oss stort over dette, sier Anna Hammer, daglig leder, DogA.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS