ClubSandwichPris2
ClubSandwichPris2

Sjekk prisen med en Club Sandwich

Hotels.com går nye veier for å ta temperaturen på ferielandenes prisnivå. – Vi har kommet til at prisen på Club Sandwich er en god indikator på prisnivået i et land, sier Alison Couper fra Hotels.com.

Publisert

Oslo havner høyt opp på Club Sandwich-indikatoren...

Formålet med den nylige lanserte Club Sandwich-indeksen er i følge Hotels.com å kunne tilby turister en indikator som gjør det enklere å sammenligne prisnivået mellom ulike ferieland.

Selskapet mener at nettopp prisen på en Club Sandwich tar temperaturen på landets generelle prisnivå.

Alison Couper fra Hotels.com.

En indikator

– Hotellprisen og flybilletten utgjør bare en del av den totale feriekostnaden. Prisnivået på mat og drikke er mye vanskeligere å regne ut i forkant, og dette er en post som kan føre til at feriebudsjettet virkelig sprekker. Denne klassiske sandwichen med kylling, bacon, egg, salat og majones er tilgjengelig og nærmest identisk på restauranter over hele verden. Vi mener derfor at prisen på en Club Sandwich gir en bra indikasjon på det generelle prisnivået. Vi oppfordrer dere folk til å ta dette med i betraktning når de planlegger ferien, sier Alison Couper fra Hotels.com.

Oslo på pallen

At det koster å spise i Paris, kommer kanskje ikke overraskende på noen. I følge Hotels.com er også den franske hovedstaden den byen hvor Club Sandwichen koster mest, hele 191 kroner i snitt. Sveits og Genevé havner på andreplass, mens Oslo er nummer tre med en snittpris på 176 kroner.

I to av nordmenns feriefavoritter, København og London, koster en gjennomsnittlig Club Sandwich henholdsvis 109 og 108 kroner. Den billigste av de undersøkte byene er New Dehli i India, der Club Sandwichen ikke koster mer enn 56 kroner.

26 turistbyer

Indeksen er basert på hva hotellgjester har betalt for Club Sandwichen på ulike hoteller i 26 hovedsteder og turistmagneter verden over.

Hver by er representert med 10 femstjerners hoteller (dersom tilgjengelig), 10 firestjerners hoteller og 10 trestjerners hoteller, med tanke på å gi et korrekt prisnivå.

Totalt inkluderer undersøkelsen 750 ulike hoteller verden over.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS