Økokongress Grønvoldweb
Økokongress Grønvoldweb

Til nasjonal økologisk kongress i Trondheim

Statssekretær i Helsedepartementet, Nina Tangnæs Grønvold, er statsråd Jonas Gahr Støres nære medarbeider. I januar holder hun det politiske innlegget på den nasjonale økokongressen, som arrangeres på Clarion Hotel & Congress i Trondheim.

Publisert

Statssekretær i Helsedepartementet, Nina Tangnæs Grønvold.

– Vi er svært fornøyd med å få Nina Tangnæs Grønvold på programmet, sier forskningssjef ved Bioforsk Økologisk, Atle Wibe. Han kan vise til et omfattende og spennende program om landbruk og mat i storkjøkken.

Kongressen arrangeres tirsdag 8. og onsdag 9. januar. Arrangører er Bioforsk Økologisk, Skjetlein Grønt Kompetansesenter, Trondheim kommune og Fylkesmennene i Nord- og Sør-Trøndelag.

Programmet

Programmet for kongressen er delt opp i ulike emner. Første dag dreier seg om økologisk mat, status, trender og hvorfor det er viktig.

Andre dag er delt opp i parallelle sesjoner. I den ene sesjonen er temaet mat i storkjøkken. Den andre sesjonen vil dreie seg om forskning innen økologisk landbruk i Skandinavia, med foredradragsholdere fra Sverige og Danmark.

I tillegg er det mulig å delta på et sluttseminar for forskningsprosjektet NatVit («Naturlige kilder for antioksidanter, nødvendig for husdyrenes helse og velferd og for produktkvalitet i økologisk husdyrproduksjon»).

Trondheim – et naturlig møtepunkt

– I Midt-Norge er det svært gode miljøer for økologisk mat og landbruk. Derfor var det helt naturlig å legge den nasjonale konferansen til Trondheim, sier forskningssjef Atle Wibe.

- I Midt-Norge har vi en betydelig tetthet av økologiske storfe-, melk- og kornprodusenter. Rundt en tredjedel av landets økologisk kornprodukter kommer fra Trøndelag. Vi har også storkjøkken som viser vei i bruk av økologisk mat. Sist, men ikke minst, ligger Norges viktigste forskningssenter for økologisk mat og landbruk på Tingvoll, ikke langt fra Trondheim, sier Wibe videre.

En god kombinasjon, mener han, og håper at både produsenter, rådgivere, forbrukere og forskere vil finne programmet interessant. Det er viktig at folk med ulik bakgrunn møtes for å kunne finne ut hvor skoen trykker mest, og hvor det er størst utviklingspotensial. Arrangørene byr nemlig på et svært spennende program der alle kan møtes for å få påfyll.

Se program og les mer på www.bioforsk.no/okokongress

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS