FlyHotellRadissonBluGardermoen (4)
FlyHotellRadissonBluGardermoen (4)

Prisøkning på fly og hotell i 2012

Til tross for økonomisk uro i verden: Det kommer til å koste mer å fly og bo på hotell i 2012. I Norge vil prisen for mellomklassehoteller øke med inntil åtte prosent. Og økonomisk uro i verden kan påvirke kostnadene for forretningsreiser.

Publisert

Det kommer til å koste mer å fly og bo på hotell i 2012. Her fra Gardermoen med Radisson Blu Airport Hotel i bakgrunnen.

American Express Global Business Travel har lansert sin Global Business Travel Forecast, en årlig rapport som bygger på undersøkelser utført høsten 2011. I årets utgave vurderes det at flyprisene i Europa kommer til å øke med opptil sju prosent i 2012, mens hotellprisene kan øke opptil seks prosent.

Den samme økningen vises også i de nordiske landene, både når det gjelder flybilletter på økonomi- og businessklasse og for hotellopphold på både mellom- og luksusklasse. Prisene øker med andre ord til tross for økonomisk uro i verden.

Økte priser for hotellnetter i Norden

Sammenliknet med mange andre europeiske land, har nordiske land som Norge og Sverige ikke vært like hardt rammet av den økonomiske nedgangen.

Det vises når det gjelder prisnivået for en hotellnatt. I Norge forventes hotellprisene for både mellom- og luksusklasse å stige med henholdsvis inntil 8,6 prosent og 6,3 prosent. Også i Sverige ser man en kraftig prisøkning, inntil 4,4 prosent for hoteller i mellomklassen og 5,6 prosent for hoteller i luksusklassen.

Prisøkning på forretningsreiser

Prognosen vise rat fly- og hotellprisene kommer til å stige i hele verden til neste år. Samtidig påpeker rapporten at årets prognose er noe usikker på grunn av den økonomiske uroen. Det er store variasjoner for ulike land, særlig i Europa.

– De nye tallene viser at bedriftene kommer til å møte prisøkninger når det gjelder forretningsreiser både innen og utenfor Norden. I tider med økonomisk usikkerhet kreves det grundig planlegging og en tydelig reisestrategi og -policy, sier Kaveh Atrak, General Manager for American Express Global Business Travel AB, Norden.

Kan bestilles i sin helhet

Rapporten Global Business Travel Forecast 2012 koster USD 495 per bruker for kunder av American Express Global Business Travel og USD 995 per bruker for ikke-kunder.

Bestilling av rapporten eller abonnement på tjenesten eXpert insight kan gjøres ved å sende e-post til advisoryservices@aexp.se eller ved å besøke www.businesstravelconneXion.com.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS