MathallenForsmaFolkB
MathallenForsmaFolkB

Forsmak ga mersmak

I løpet av de to dagene Forsmak pågikk besøkte et sted mellom 30 000 og 35.000 mennesker Mathallen. Festivalen skulle gi Oslofolk en forsmak på Mathallen, som åpnes i oktober, og folk møtte virkelig opp for se nærmere på både hallen og de besøkende på festivalen.

Publisert

Det var tett med folk i Mathallen i helga. Mellom 30 000 og 35 000 mennesker besøke festivalen Forsmak. (Foto: Mathallen)

Matfestivalen Forsmak ble åpnet av fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland, byråd Hallstein Bjercke og kokk Bent Stiansen fredag formiddag.

Her var nærmere 50 produsenter fra Bondens Marked og flere av aktørene som skal være i Mathallen når den åpnet i oktober.

– Over all forventning

– Forsmak gikk over all forventning. Det kom dobbelt så mange som vi regnet med, på lørdag forsvant 2000 frokoster på en halvtime. Vi regner med at mellom 30 – 35.000 mennesker var innom fredag og lørdag, men til tross for den enorme tilstrømningen var det få problemer - selv om det ble endel kaos, uttaler Sverre Landmark i Aspelin Ramm.

Mathallen skal bli et ”Matgledens hus", og Forsmak var en god test. Oppslutningen om kurs og foredrag, konkurranser og diskusjoner var svært god. Unger laget pizza og sløyet fisk, og voksne koste seg med et glass cava eller øl innimellom handlingen fra Bondens Marked.

Tar med erfaringene

Folk var sporty innstilt, og stemningen var magisk. Her var fantastisk produkter man kunne handle med seg hjem, men også unik mat som ble laget og spist på stedet. Gatemat, utradisjonell "fastfood" med høy kvalitet fra de mest rocka kokkene i Oslo, var et av de mange populære tilbudene.

– Erfaringene fra Forsmak vil bli tatt videre, og særlig merket vi oss folks glede over det store mangfoldet. Mathallen skal bli et sted der man føler seg vel, der det ikke er for fint, og der man finner unike produkter som man ikke så lett finner andre steder, uttaler Landmark.

Mathallen åpner permanent i oktober

Når Mathallen åpner i oktober blir Oslo en attraksjon rikere. At Mathallen ligger ved Akerselva, sentralt, men samtidig i et for mange ukjent område, viste seg under Forsmak å være helt riktig. All diskusjon om hvor en mathall bør ligge, er avsluttet nå. Nå setter Aspelin Ramm, som står bak utviklingen av Vulkan og Mathallen, fullt trykk på å gjøre hallen klar til åpningen i oktober.

– Det har vært snakk om Mathall-prosjekter mange steder i Oslo, men nå blir altså Mathallen Oslo realisert. Dette skjer helt og holdent i privat regi, idet Aspelin Ramm investerer 125 millioner i prosjektet. Dette er Oslos sjanse til å få det matmarkedet som så mange drømmer om. Mathallen er avhengig av at "alt" klaffer for at den skal bli en suksess, derfor sier vi at Mathallen er en dugnad, sier Sverre Landmark.

- Under Forsmak bidro flere hundre personer med hardt arbeid for at festivalen skulle bli vellykket. Men det viktigste av alt er at Oslofolk stiller opp slik det skjedde under festivalen. Mathallen trenger først og fremst å bli brukt når den åpner i oktober.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS