KviknesHotelBalestrand

Hoteller ut av NHO Reiseliv i protest

16 hoteller har meldt seg ut av NHO Reiseliv i protest mot NHOs håndtering av de nye reglene for utenlandske turistbusser i Norge. De har i stedet valgt å slutte seg til konkurrenten Virke.

Publisert

Kviknes Hotel i Balestrand er ett av hotellene som nå har meldt seg ut av NHO Reiseliv i protest.

NHO (Norges Hovedorganisasjon) Reiseliv mister 16 distriktshoteller rundt Sognefjorden fra medlemslisten, etter at de heller valgte å slutte seg til konkurrenten Virke, skriver Dagens Næringsliv og E24.

Kabotasjeforskriften

Bakgrunnen for utmeldingene er NHOs håndtering av kabotasjeforskriften. Kabotasje, som er busstransport mellom reisemål internt i et annet land enn der busselskapet er registrert, har i EØS-området hatt en åpning.

Den nye forskriften sier imidlertid at dette bare kan gjelde i 30 dager sammenhengende og maksimalt 45 dager i året, og det er NHOs støtte til forskriften som har skapt rabalderet.

Dette var dråpen

- Dette var dråpen som fikk begeret til å renne over, sier Knut Lindstrøm ved Lindstrøm Hotell i Lærdal til Dagens Næringsliv.

Sigurd Kvikne på Kviknes Hotell i Balestrand reagerer på NHOs håndtering av saken.

- I verste fall kan det bety et tap på ytterligere hundre tusen gjestedøgn. Problemet er at NHO har gått med på noe ingen aner konsekvensene av, sier Kviknes til avisen.

Administrerende direktør John G. Bernander i NHO tar selvkritikk i saken, og beklager at saken ikke ble forankret og drøftet godt nok med alle medlemsbedriftene.

Les hele saken på E24.no

"
Powered by Labrador CMS