ChristianAndrePettersenNMkokkekunstNETT1

Kjemper om å bli Nordens beste kokk

10 kokker fra Island, Danmark, Sverige og Norge om tittelen "nordens beste kokk" under Foodexpo 2012 i MCH Messecenter Herning fra 18. til 20. mars, like i forkant av Bocuse d’Or Europe i Brüssel. Norge stiller med to deltakere, vinneren av NM i kokkekunst 2011, Christian André Pettersen, og Adam S. Bjerk, som er såkalt Wild Card.

Publisert

Christian Andre Pettersen er en av to norske kokker i den nordiske finalen i Herning. (Foto: NKL)

Det nordiske kjøkkenet har befestet grepet som ett av verdens beste de siste årene. De fire siste utgavene av Bocuse d’Or og Bocuse d’Or Europe er vunnet av enten Norge eller Danmark, og Sverige har flere sølmedaljer.I tillegg er Restaurant Noma i København nå rangert som verdens beste restaurant.

Finalistene

Her er deltakerne i finalen

Danmark

Mette Hvarre GassnerMorten Mortensen

Norge

Christian A. PettersenAdam S. Bjerck

Sverige

Martin HansenPhi Nghi Thanh Le

Finland

Eerik Mansikka Vanhempi Toni Toivanen NuorempiJorma Haranen Tuomari

Island

Òlafur Àgustsson Gìsli Mattias AuòunssonChristian André Pettersen vant NM i kokkekunst 2011

Femretters meny

Deltakerne skal lage en femretters meny i løpet av fem timer. Råvarene blir først kjent på finaledagen.

– Det blir en spennende konkurranse. Det er 10 dyktige finalister, og vi håper å sende et tydelig signal om at det nordiske kjøkken fortsatt er en gastronomisk høyborg, sier restauratør Uffe Nielsen, president i Nordisk Køkkenchef Forening og KF Danmark.

Dette er andre gang at det nordiske kokkemesterskapet blir arrangert under Foodexpo. Første gang var i 2010. I tillegg til kokkekonkurransen blir det arrangert en internasjonal skole for kokkedommere i forbindelse med messen i Herning.

" Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS