TheThiefTjuvholmen
TheThiefTjuvholmen

Rom for alle

Aksel Hennie, Bjørn Kjos, Cecilia Brækhus og Knut Storberget er noen av dem som har blitt portrettfotografert av Marcel Leliënhof i Skur 13 på hotellet The Thief på Tjuvholmen, som skal åpnes neste år. Totalt 21 profiler fra politikk, nærings- og kulturliv gir sitt bidrag til boken og utstillingen ”Rom 13”, som skal åpnes 1. april.

Publisert

The Thief åpner i januar 2013. (Illustrasjon: Nordic Choice Hotels)

I samarbeid med Oslo Røde Kors har det kommende hotellet The Thief engasjert den anerkjente fotografen Marcel Leliënhof og prisbelønte journalisten Jonas Forsang til en bok om hvordan viktige valg former livet.

Overskuddet går uavkortet til organisasjonen Nettverk etter soning (NES). Alle medvirkende har stilt opp gratis for arbeidet med å gi tidligere straffedømte nye muligheter i samfunnet.

– Mitt håp med dette prosjektet er at våre felles historier om tøffe valg kan gjøre at folk gir hverandre litt større rom til å gjøre feil, og ikke minst til å gjøre ting rett igjen. Det står respekt og mot av det å bryte med vante mønstre, og det er noe vi alle burde gjøre oftere, sier Aksel Hennie, skuespiller og bidragsyter.

Til inspirasjon og inntekt for riktige valg

Oslo Røde Kors og hotellet The Thief har samlet 21 personligheter til boken og utstillingen Rom 13. Her vil Thorvald Stoltenberg, Magne Furuholmen og Fritt Ord-vinner Louiza Louhibi, samt tidligere straffedømte fortelle om sine personlige valg. Johnny Risjord deler sin historie om hvordan han, etter åtte år inn og ut av norske fengsler, nå har etablert seg med familie i Nord-Norge. Der jobber han som miljøarbeider og etterutdanner seg for videre arbeid innen barnevernet.

– Som tidligere dommerfullmektig har jeg både dømt og møtt mange kriminelle gjengangere. Derfor treffer dette prosjektet ekstra nært hos meg. Jeg håper min og de andres historier kan bidra til at denne gruppen med modige mennesker blir møtt med større åpenhet, sier Norwegian-gründer og bidragsyter Bjørn Kjos.

Modige valg og nye muligheter

Marcel Leliënhof, en av landets beste fotografer, har tatt alle portrettene til boken og utstillingen på et provisorisk hotellrom i Skur 13 på Tjuvholmen. Prosjektet skal inspirere til modige valg og nye muligheter. Overskuddet går til øremerkede aktiviteter for å hjelpe enda flere på den vanskelige og ofte ensomme veien tilbake til samfunnet.

­­– Dette prosjektet er viktig! Røde Kors sin satsing for å bygge nettverk etter soning bidrar til bedre liv og mindre kriminalitet. Det er vel så viktig å diskutere hva som

skjer etter soning som å diskutere lange fengselsstraffer og mer politi, sier Knut Storberget, tidligere justisminister og bidragsyter.

Tjuvtitt i Skur 13

Boken Rom 13 vil være tilgjengelig for salg fra april. Samtidig stilles også bildene ut for publikum utenfor hotellrommet i Skur 13. I samarbeid med Fineart Tjuvholmen vil både fotografiene og interiøret i rommet auksjoneres bort til inntekt for Oslo Røde Kors/NES. Boken vil ligge på alle hotellrom når The Thief åpner i januar 2013. Hotellet har fått sitt navn etter Tjuvholmens historie, der bydelen har gått fra rettersted til kunstoase. Portrettserien er inspirert av troen på nye muligheter.

– Boken er et kunstnerisk prosjekt med et samfunnsengasjement. Organisasjonen vi støtter har mange av verdiene det norske samfunnet trenger mer av: toleranse, integrering, mangfold og ansvar. Vi er overveldet over engasjementet fra alle bidragsytere som har gitt så mye av sin tid og seg selv. Vi håper også publikum vil fenges av prosjektet og formålet, avslutter Siri Løining Kolderup, prosjektleder for The Thief.

Bidragsytere til Rom 13:

Cecilia Brækhus, verdensmester i proffboksing

Bjørn Kjos, jurist, flyger og næringslivsleder

Louiza Louhibi, vinner av Fritt Ord-prisen 2012

Geir Lippestad, advokat

Johnny Risjord, miljøarbeider, tidligere straffedømt, aktiv i NES

Magne Furuholmen, musiker, komponist og kunstner

Thorvald Stoltenberg, norsk diplomat, tidligere utenriksminister

Knut Storberget, politiker og tidligere justisminister

Lena Kristin Ellingsen, skuespiller

Anbjørg Sætre Håtun, journalist og forfatter

Arne Treholt, tidligere embedsmann og politiker

Aksel Hennie, skuespiller, regissør og manusforfatter

Bente Berger, renholdsassistent, tidligere straffedømt, aktiv i NES

Karina Hollekim, foredragsholder, tidligere basehopper og frikjører

Samsaya, artist og skuespiller

Mia Leliënhof Gundersen, artist og skuespiller

Åse Kleveland, kulturarbeider, politiker og tidligere artist

Elsa Lystad, skuespiller

Ida Maria, artist, regissør og manusforfatter

Erlend Berger Jenssen, lastebilsjåfør, tidligere straffedømt, aktiv i NES

Tooji, artist, MGP-vinner og barnevernspedagog

Fotograf: Marcel Leliënhof

Tekstforfatter: Jonas Forsang

Redaktør: Torgeir Hjetland, Work In Progress

Scenograf: Tatjana Kaper, Scenesans

Nettverk etter soning

Nettverk etter soning er et tilbud til tidligere straffedømte i regi av Oslo Røde Kors. Nettverk etter soning ønsker å tilby et alternativ til å søke tilbake til kriminelle miljøer. Deltageren kobles med en frivillig fra Oslo Røde Kors. Den frivillige er samtalepartner og støttespiller for deltageren i en overgangsfase. Etter soning får man ofte hjelp til bolig, arbeid og helse. Det som ofte glemmes er resten av livet. Fritiden, og hvordan komme inn i nye, helt vanlige nettverk. Det tror vi hindrer tilbakefall til kriminalitet. www.nettverkettersoning.no

Tjuvholmen

Tjuvholmen har fra gammelt av en fargerik historie, og for 300 år siden regjerte kriminelle på Tjuvholmen. Her var røvere og prostituerte, forbrytelser og forlystelser – og offentlige henrettelser. Tjuvholmen er i dag blitt forvandlet til landets fremste utstillingsvindu for norsk kunst, arkitektur og gastronomi, og er byens største comeback. Portrettserien er inspirert av denne forvandlingen. www.tjuvholmen.no

The Thief

Hotellet The Thief åpner i januar 2013. Boken vil komme i salg og være tilgjengelig på alle hotellets 120 rom. Portrettene og interiøret i hotellets testrom vil auksjoneres bort i Skur 13 på Tjuvholmen. Overskuddet vil i sin helhet gå til øremerkede aktiviteter for deltagerne i Oslo Røde Kors og Nettverk etter soning. For mer informasjon: www.thethief.com

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS