SpeiderMatlaginglandsleir
SpeiderMatlaginglandsleir

Skal by på god og kortreist speidermat

300 000 speidermåltider skal smake bedre. Det er målet når Måltidets Hus og partnerne i den norske matklyngen deler sin fagkunnskap om mat med de som planlegger Speiderlandsleir 2013 i Stavanger fra 6. til 13. juli 2013.

Publisert

Speidermåltidene skal bli prima under neste års landsleir. Fra venstre veileder Ragnhild Vagle, 1 Sandnes, Anders Hellegaard, Primagruppen Tonje Beisland, Hinnaspeiderne, Heidi Bratland, Hinnaspeiderne og Ann Helen Hagen, 1 Sandnes. (Foto: Ivar Anton Nøttestad)

Første måltidstest ble servert ved Store Stokkavatnet i Stavanger sist uke, sammen med 20 speidere som var med på å lage ulike retter.

– Vi har prøvd ut flere menyer over bål, stubbebål, grill og primus for å se hva som blir best. Det aller viktigste er at speiderne selv liker maten, sier prosjektleder i Måltidets Hus, Kari Birgitte Melvær Wiig.

15 000 speidere neste år

Sofie Espevoll Olsen og Martin Gjervan fra Madlaspeiderne. (Foto: Ivar Anton Nøttestad)

Neste sommer kommer det 15 000 speidere fra inn- og utland til nasjonal landsleir i Stavanger, og planleggingen går for fullt.

Viktig å få på plass er hva speiderne skal spise. Daglige måltider som frokost, lunch og middag, og kanskje en liten snack innimellom gir utfordringer, både på logistikk, tilberedning og mattrygghet. Smaken vil også være avgjørende for speiderne, som selv skal lage maten over leirbålet.

Speidermat

Ole Vølsrad-Knudsen fra Brynespeiderne synes det er kjekt å prøve noe nytt. (Foto: Marianne Kåstad)

– For oss har det vært viktig å utfordre matklyngen i Norge på å finne frem til god og kortreist speidermat, sier Trond Mikkelsen som er prosjektkoordinator for Speiderlandsleir 2013.

– Vi gleder oss over denne muligheten til å få frem speidermat som faller i smak, vi har flere fagmiljøer i ryggen og ikke minst produsenter, forskningsmiljøer og kokkekompetanse. Dette er en fantastisk utfordring for oss og partnerne i matklyngen, sier Wiig.

På Speiderlandsleir 213 skal alle møtes, trives, bygge vennskap, lære masse nytt og ikke minst spise god mat. Nå fortsetter arbeidet med å få frem deilige måltider rundt leirbålet som for alvor fyres opp fra 6. juli 2013.

Samarbeidspartnere for bedre speidermat består av:

Måltidets Hus, NCE Culinology

Gastronomisk Institutt

Universitetet i Stavanger

Fylkesmannen i Rogaland

Prima Jæren

Speiderlandsleir 2013

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS