MalmøStordalen
MalmøStordalen

Byggestart for Stordalen-hotell i Malmö

Urfremføring av Malmö symfoniorkesters brasskvintett, taler, dansere og to gravemaskiner var det som trengtes for å ta første spadetak for Malmös nye kongress-, konsert- og hotellbygg. Det vil bygges et helt nytt kvartal like ved Malmö Sentralstasjon, der Malmös nye kongress-, konsert- og hotellbygg (Clarion) vil utgjøre navet. Onsdag 27. juni ble første spadetak tatt. Åpningen skjer i 2015.

Publisert

27. juni hadde mange samlet seg ved Neptuniparken i Malmö for å bivåne det første spadetaket. Kommunalråd Ilamr Reepalu (Socialdemokraterna), Petter Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels og Pierre Olofsson, administrerende direktør i Skanska Sverige holdt alle innvielsestale på arrangementet.

Skal være nummer én

– Nordic Choice har en ambisjon om å være nummer én i de viktigste byene i Skandinavia.Vi er allerede størst i Stockholm. Gøteborg har fått sitt flaggskip gjennom Clarion Hotel Post. Og nå er det endelig Malmös tur. Malmø vil få en storstue til å være stolt av, sier eier og styreleder av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Han regner med tre år for å fullføre prosjektet. Innvielsen finner sted sommeren 2015.

Trenger et kongressanlegg

– Malmö har lenge savnet et skikkelig kongressanlegg. Nå får vi et anlegg på den beste beliggenheten, men også et fantastisk konserthus og hotell. På denne måten skaper vi en møteplass som utnytter Malmös beste kvalitet, nemlig nærheten til vannet. Området blir samtidig en viktig link for å bygge sammen Västra Hamnen med Malmö City, uttaler Ilmar Reepalu.

– Clarion Hotels er fantastisk stolte over å være en del av et så viktig prosjekt som Malmös kongress-, konsert- og hotellbygg. Området kommer til å bli unikt, det finnes ingen liknende bygg i hele Nord-Europa. Vi er helt overbevis om at dette kommer til å bli Malmøs prioriterte møteplass, sier Administrerende direktør i Clarion Hotels, Katalin Paldeak.

Setter Malmö på kartet

– Det føles fantastisk å sette spaden i jorden, fordi dette prosjektet vil sette Malmö på kartet. Sammen med Malmö kommune skaper vi et kvartal som vil gjøre Malmøboerne stolte, samtidig som det vil lokke næringslivet og besøkende til seg, sier Skanska-direktør Pierre Olofsson.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS