Finse1222Vinter
Finse1222Vinter

Finse 1222 i De Historiske Hotel & Spisesteder

Finse 1222 er nå blitt et nytt medlem i De Historiske Hotel & Spisesteder. De Historiske Hotel & Spisesteder skal oppleves som de ubestridelig beste representanter for godt vertskap innenfor en historisk ramme i Norge – blant sine kunder, markeder og innen reiselivsbransjen.

Publisert

Finse 1222 er nytt medlem i De Historiske.

De Historiske Hotel & Spisesteder har de siste seks årene utviklet en unik kvalitetsstandard for ”Historisk Kvalitet”. De Historiske er et kvalitetsmerke – et løfte om en helt bestemt opplevelseskvalitet for alle gjester som besøker medlemmene.

”Responsen fra kvalitetssøkende målgrupper, både fra et sterkt hjemmemarked – men også fra et krevende internasjonalt turistmarked viser at gruppens fokus på kvalitet gir resultater”, heter det i en pressemelding.

I den samme pressemeldingen informeres det også om at De Historiske fikk 38 henvendelser om medlemskap i 2011, og at pågangen også i år har vært stor fra ulike hotell- og restaurantbedrifter i Norge.

– Det er derfor en glede å ønske Finse 1222 velkommen som nytt medlem i Norge. Med Finse 1222 som nytt hotellmedlem vil posisjonen til De Historiske bli ytterligere befestet. Finse 1222 tilfredsstiller ale de 504 kriteriene for ”Historisk Kvalitet” med fokus på grunnpilarene ”historisk” og ”vertskapsrollen”, melder administrerende direktør i Nils Henrik Geitle i De Historiske Hotel & Spisesteder.

Kriterier

”Historisk” er det miljøet som eksteriør- og/eller interiørmessig representerer epoker i vår kulturhistorie.

”Historisk” gir opplevelser i en ramme som synliggjør våre verdier i vår nasjonale tradisjon, f.eks. gjennom kunst, stilarter, mat/drikke og lokale tradisjoner.

* ”Vertskapsrollen” skal være gjennomgående hos alt personale og bør medvirke til at gjestens etterlatte inntrykk etter oppholdet blir at dette var ”et godt sted å være”.

Historien til Finse 1222

Alt i 1903 skrives det i avisene om en liten gjestfri brakke på Finse. Den driftige Alice Fangen drev tydeligvis en gryende hotellvirksomhet i brakken som ble karakterisert som ”verdens høiestbeliggende, mindste og beste hotel”.

Hotellvirksomheten på Finse skjøt fart først da Bergensbanen kom i gang. I 1907 bevilget Stortinget penger til bygging av to fjellstuer, den ene, Finse Fjeldstue ble oppført i tre og stod klar til påsken 1909. Ved den offisielle åpningen av Bergensbanen, 26. november 1909, stoppet toget med konge og regjering på Finse. Og lunsjen ble inntatt på Finse Fjeldstue.

Siden åpningen utviklet hotellvirksomheten seg raskt – ”fjeldstuen” ble til Finse hotell. Det ble bygget på for mer kapasitet og en innendørs skøytehall kom på plass i 1913. Det ble sagt at de rike dro til St. Moritz og de virkelig rike dro til Finse. Tidsskriftet Norsk Hotell Revenue skriver allerede i 1910; «Etter at Bergensbanen er kommet i gang, har Finse blitt et meget besøkt sted. Her drives skisport aaret rundt og avholdes skirenn mest på sommeren”. Det var en av Finses stamgjester og en av landets store polarhelter, Tryggve Gran, som tok initiativet til dette sommerskirennet. Pokalen, som han selv skriver om i sin dagbok fra Sydpolen, er etter en tid på ville veier kommet tilbake til Finse.

Og Gran er ikke den eneste polarhelten som har vært på Finse. Sir Ernest Shackleton brukte

Finse som treningssted og Nansen brukte Finse som et rekreasjonssted på sine eldre dager.

Finse Hotel ble del av Norsk Hotelcompagie ved etableringen i 1916 og var således i over 50 år en del av den familie hoteller som utgjør grunnstammen i De Historiske i dag. Hotellets historie er således nært knyttet til trender og utvikling i norsk høyfjellsturisme. Det hundre år gamle hotellet har overlevd bomber og granater, orkankast og skiftende reise- og ferievaner.

I dag er Finse 1222 et kvalitetshotell med fantastiske turmuligheter, førsteklasses kjøkken med fokus på norske råvarer med historie, topp service og en unik historisk atmosfære. Det er ikke mulig å ankomme stedet på annen måte enn med tog, sykkel eller ski. Dette skaper en helt egen følelse av å være skjermet fra omverdenen.

Stemningen på hotellet er nedstresset, uformell og romslig. Finse er det perfekte turutgangspunkt,

enten du velger sykkel, skiseil, ski eller fjellstøvler. Hotellet har 43 rom og 125 senger totalt.

Rommene er komfortable og fellesarealene er sosiale og trivelige. Man forsøker å bevare det gamle inventaret og den gamle stilen fra hotellets spede begynnelse.

Finse er kjent som et vinterparadis og brukes nå av mosjonister så vel som dagens polarhelter. Finse er stedet for både rekreasjon og trening. Vinteren har historisk sett vært høysesongen på Finse, men på 90-tallet vokste Rallarvegen frem som en av Norges mest populære sykkelruter. Og siden har sommeren vært hektisk på Finse.

Hotellet har en rekke godt etablerte og årlige arrangement; Finsejazz, Snowjam, Expedition Finse, Skarverennet, Rallarvegsløpet, Rallaropera, Fjellitteratur og Hardangerfest.

Finse 1222 skal by på mektig og ekte natur i all slags vær og alle årstider, det enkle friluftsliv med minimal tilrettelegging, et trygt og intimt hotell med utsøkt mat og personlig service og kultur med mening og relevans.

Les mer på Finse.com

"
Powered by Labrador CMS