TrollrockBeitostølenFotoThomasLarsen
TrollrockBeitostølenFotoThomasLarsen

Rock lokker folk til fjells

Beitostølen satser sterkt på musikk og festivalstemning for å gjøre enda flere nordmenn til fjellturister i sommer. Trollrock den siste helga i juli ventes å trekke flest folk. Dit kommer anerkjente artister som Travis, Bigbang, Karpe Diem, Sivert Høyem, Hellbillies og Veronica Maggio, samt drøyt 20 andre artister og band.

Publisert

Mange kjente artister på Trollrock på Beitostølen siste helga i juli. (Foto: Thomas Larsen)

– Vi har spent buen høyt, og er stolte av den gullrekka festivalen kan varte opp med. Travis holder bare to konserter i Norden i sommer, og den ene blir altså på Beitostølen, sier festivalsjef Atle Dalen, som sammen med Trond Rogne står i spissen for arrangementet.

Trollrock ble arrangert for første gang i fjor, og samlet 4500 mennesker i løpet av festivalhelgen. Lørdag alene kom det 2000.

26. til 29. juli

Fredag 27.juli rocker skotske Travis Beitostølen i eksotiske omgivelser ved foten av Jotunheimen.

– I år håper vi det blir enda flere. Publikum har mye å glede seg til, sier Atle Dalen.

10 personer er nå i full sving for å få alt klart. 200 frivillige har meldt seg til tjeneste under selve festivalhelgen 26. til 29. juli.

Arrangementet er tilgjengelig for alle, men for deltakere under 18 år gjelder spesielle regler, og alle under 16 må komme i følge med en foresatt.

Trollrock har sitt eget lokale festivaløl, Trøll, som brygges på Valdres Gardsbryggeri. Festivalen har også en egen nettside, Trollrock.no.

– Positive ringvirkninger

– Slike arrangementer kan gi store, positive ringvirkninger fordi de trekker mange nye besøkende til fjells. Når deltakerne blir kjent med hva vi ellers har å by på håper vi de får lyst til å komme tilbake igjen, sier Atle Hovi, administrerende direktør ved Beitostølen Resort.

Natur- og friluftsopplevelser, lokale matspesialiteter og varierte overnattingsmuligheter er blant de tingene han gjerne vil synliggjøre, i tillegg til et bredt spekter av arrangementstilbud.

Mer musikk

– På musikkfronten har vi Trubadurfestivalen fra 9. til 12. august og Beitostølen Fjelljazz fra 24. til 26. august. Også for andre spennende Valdres-festivaler vil Beitostølen være et naturlig knutepunkt denne sommeren, sier Hovi.

Les mer på Trollrock.no

"
Powered by Labrador CMS