Elin og Ottar Skaslien Nina B. Caspari nett
Elin og Ottar Skaslien Nina B. Caspari nett

Skaslien-kjøkken med grønn profil

Skaslien Gjestgiveri i Hedmark er nå blitt Miljøfyrtårn, og har fått nytt kjøkken med grønn profil. Miljøsertifisering er en viktig konkurransefaktor for å lykkes lokalt, regionalt og nasjonalt, heter det i en pressemelding fra Skaslien.

Publisert

Elin (fra venstre) og Ottar Skaslien sammen med Nina Bogerud Caspari på Skaslien Gjestgiveri. (Foto: Morten Holt)

– Vi overvåker nå aktivt vårt strøm- og vannforbruk, i tillegg har vi fokus på detaljert søppelsortering, riktig bruk av rengjøringsmidler og minimalt bruk av engangsemballasje. Vi har et bevist forhold til bruk av miljømerkede produkter, sier daglig leder på Skaslien Gjestgiveri, Elin Skaslien.

Forberedt lenge

Restauranten og kjøkkenet på Skaslien Gjestgiveri er prisbelønnet. (Foto: Morten Holt)

– Allerede i forbindelsen med utbyggingen i 2008 - med konferanseavdeling på 250 kvadratmeter og gjesteromsfløy på 600 kvadratmeter, var vi opptatt av å velge leverandører med miljøsertifisering i innkjøpsprosessene, opplyser Elin Skaslien.

Ikke bare er det bedre for miljøet å ha fokus på valg av miljøvennlige produkter, det gir også en økonomisk gevinst på sikt, selv om det ofte koster litt mer å investere i. I tillegg har det vært en positivt og engasjerende prosess internt å miljøsertifisere bedriften.

De ansatte delaktig

– Alle ansatte har gjort og gjør en aktiv innsats for riktig søppelsortering, minske våre utslipp av kjemikaler og miljøfiendtlige stoffer. Vi har fått god hjelp og skolering av våre leverandører, som har vært gode å ha i sertifiseringsprosessen, sier Elin Skaslien.

– Vi har i disse dager totalrenovert kjøkkenet, også det med «grønn profil». I innkjøp av kjøkkenmaskiner og innredning har vi gjort klare valg i forhold til miljøsertifiserte aktører. Dette underbygger vårt ønske om å være en miljøvennlig bedrift, sier hun.

Elin og Ottar Skaslien. (Foto: Morten Holt)

– Bygger opp under vår merkevare

– Det er viktig for Skaslien Gjestgiveris omdømmebygging å være et Miljøfyrtårn. Det er med og bygger opp under vår merkevare og hva vi ønsker å fremstå som. Vi er et kvalitetsprodukt innen for kurs- og konferanse, hotell og restaurant, da er det helt naturlig og riktig at vi også har et fokus på miljø, sier salgs- og markedssjef Nina Bogerud Caspari.

– Mange store aktører innen for offentlig og privatsektor er opptatt av å velge hotellbedrifter som har en miljøprofil eller som er miljøsertifisert. Flere har det også som et viktig punkt i anbudsrunder. Når Skaslien Gjestgiveri nå i tillegg til å være et prisvinnende konferansested og hotell, også er et Miljøfyrtårn er vi mer attraktiv i kampen om kundene, som ønsker seg ”grønne konferanser og grønne hotell”, sier Bogerud Caspari.

Skaslien Gjestgiveri

* Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær i Hedmark har vært drevet av familien Skaslien i tre generasjoner – med fokus på den gode matopplevelsen gjennom god service og kunnskap.

* Gjestgiveri er spesielt godt kjent som et konferansested med et prisbelønnet kjøkken.

* Vinner av ”Beste spisested langs veien”, Region vinner av Ganefart, vinner av Reiselivsprisen for Hedmark m.fl.

* Vertskapet byr på en koselig atmosfære, lekre gjesterom og møtelokaler. Skaslien Gjestgiveri er egnet for så vel små som mellomstore grupper.

Powered by Labrador CMS