TrådløstInternettHotellrom
TrådløstInternettHotellrom

Vi vil ha nettilgang i ferien

Vi surfer på nettet og sjekker Facebook og Twitter som aldri før når vi er på ferie. Reisebyråene har i det siste merket økende etterspørsel fra reisende som ønsker tilgang til internett på hotellrommet, ikke bare i fellesområdene.

Publisert

– Spørsmålet om internett på rommet er avgjørende for hvilket hotell eller overnattingssted de reisende velger. Flere ønsker å være tilgjengelige i ferien, også på hotellrommet der de får ro og fred. Det er ofte det første de spør om når de skal velge hotell eller overnattingssted, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

Holde oss oppdatert

Vi ønsker nettilgang i ferien. (Illustrasjonsfoto)

Hele 55 prosent av oss ønsker trådløst internett på hotellrommene, i følge en undersøkelse Respons Analyse har gjort for Ticket. Samtidig ønsker 74 prosent å være tilgjengelige og holde seg informert om hva som skjer hjemme. 67 prosent av 18-29-åringene sjekker Facebook eller andre sosiale medier under ferien. Blant de som vil sjekke jobbmailen er 31 prosent menn og kun 17 prosent kvinner.

– Selv om vi er på ferie er det godt å holde seg informert om hva venner og familie gjør hjemme. Vi er aktive på sosiale medier i ferien, med statusoppdateringer, laster opp bilder, og sjekker hva slags vær det er hjemme. Er det stygt vær, som det har vært denne sommeren, er det fristende å laste opp bilde av sol og sommer der du ferierer, forteller Wolff Andresen.

Vær forsiktig med statusoppdateringer

På kun ett år har det blitt mye viktigere for oss å ha med tekniske gjenstander på reisen. I fjor svarte 78 prosent at de ikke kunne være uten mobiltelefonen på utenlandsreisen. For årets sommer har tallet økt til 97 prosent.

– Nå har det blitt så enkelt å dele informasjon på ferien. Men sommer er høysesong for tyverier, så vær obs på hva du skriver så du ikke kommer hjem til tomt hus, advarer Wolff Andresen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS