HalvorHeuchGrill2

De beste grilltipsene fra Halvor Heuch

Med grillet sjømat og øl og akevitt på bordet feirer akevittdestillatør og matentusiast Halvor Heuch midtsommer. Her gir han deg sine beste grilltips.

Publisert

Grilling kan være så mangt – fra det å slenge noen pølser på engangsgrillen til det å skape et lekkert måltid med spennende marinader og deilig tilbehør. Uansett hva du velger; du må noe som passer å drikke til.

Halvor Heuch er en stor grillentusiast. Sammen med sitt team hos Arcus har han i vinter derfor utviklet en helt ny akevitt, Gilde Aquavit Grill, som passer perfekt både til og i sommerens grillretter.

– Vi har laget et produkt som er mildt og godt, og som smaker perfekt til all mat som har en grillet skorpe, sier Heuch.

Drikker bayer

– Når jeg er ute og griller så er det unødvendig å åpne dyre viner. Jeg synes heller ikke noe om å drikke litt smaksløst pils. Da nyter jeg heller en bayer, som er et mye bedre matøl med humle og mer kraft. Kall det gjerne ølets rødvin. Og så tar jeg selvsagt en liten akevitt, sier Halvor Heuch.

Han forklarer at Gilde Aquavit Grill har en anelse sødme og derfor harmonerer godt til grillmaten.

– Og så er det ikke for høy alkoholprosent i den. Det er ikke noen fordel å drikke noe med alt for høy alkoholprosent når man står ute i sommervarmen.

Heuch sier han griller stort sett hver eneste dag på hytta om sommeren og nesten hver dag hjemme – om det er fint vær.

– Den absolutte favoritten på grillen nå om dagen er sjømat, og særlig sjøkreps. Del dem på midten, ta på litt sitron, lime og kanskje litt hvitløk. Og så «svisj-svisj» på hver side på en skikkelig varm grill. Det er nydelig, sier han.

- Ta deg god tid

Han mener det er én ting veldig mange gjør feil når de griller;

– Den største feilen folk flest gjør er at de begynner å grille før de har fått opp temperaturen ordentlig. Det er helt avgjørende å ha god varme på grillen, før du setter i gang. Ta deg god tid – og gled deg over å være ute, sier han.

Heuch mener det aller beste er å ha grill hvor du har forskjellige temperatursoner – slik om du blant annet får på en gassgrill. Kjøtt trenger gjerne å hvile litt for å holde på kjøttsaften.

– Jeg er glad i å grille grønnsaker og andre godsaker i folie – og da er det bra å ha plass nok på grillen, slik at du kan lage hele måltidet samtidig og tilpasse temperaturen.

Smakfull røyk

Selv holder Heuch seg ikke bare til gassgrillen - han har flere ulike type griller å velge i.

– Noe av det som er bra med grilling, er at man kan sett litt spennende røyksmak til maten. Til Weber-grillene finnes det for eksempel en egen beholder hvor man kan legge inn forskjellige typer spon, som gir røyk og god smak, sier han.

– Grillmariander er også noe jeg er veldig glad i å bruke - noe også den nye akevitten passer veldig bra i. Det som er kritisk er å vente med å ta på marinaden til grillmaten er nesten ferdig stekt. Ettersom det er mye sødme i en marinade så ender du ofte opp med litt for brent skorpe dersom du tar på marinaden for tidlig.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS