Marche Rygge Vest nett1
Marche Rygge Vest nett1

Norges mest barnevennlige veikro

Marché Rygge Øst/Vest er av DHL kåret til landets mest barnevennlige veikro – og også den veikroen som er best ernæringsbessig. Spisestedet har ifølge DHL-guiden et ypperlig tilbud til de minste, med både sunn barnemeny og flotte lekeplasser. Om lag 160 kroer er testet, eller 70 prosent av spisestedene langs hovedfartsårene, og her finner de mest barnevennlige veikroene her til lands.

Publisert

Foto: Morten Holt

For femte år på rad har DHL besøkt veikroer i hele landet. I år er nær 160 kroer testet og vurdert. Veikroene er rangert etter de sunneste og mest barnevennlige.

Etter omfattende testing var det til slutt Marché Rygge Øst/Vest som stakk av med tittelen ”Norges mest barnevennlige veikro”. Spisestedet har et ypperlig tilbud til de minste, med både sunn barnemeny og flotte lekeplasser.

Hjelpe veifarende

– Det er mye usunn mat langs norske veier- både til store og små, og forskning viser at det er en nær sammenheng mellom kosthold og trafikksikkerhet. Vi er derfor stolte av å kunne presentere en guide som kan hjelpe alle veifarere til et sunnere og bedre kosthold. Marché Rygge Øst/Vest vinner i år begge kategoriene, den er både Norges beste veikro ernæringsmessig og Norges mest barnevennlige veikro, sier kommunikasjonsdirektør i DHL Express, Gurli Høeg Ulverud.

Barnefokus i årets guide

I år er det satt et spesielt fokus på de minste veifarerne. Lekeplasser og barnemenyer er testet og omtalt, og veikroene som har noe ekstra å tilby de minste blir belønnet for det.

– Opplagte og blide barn i baksetet, med et jevnt blodsukkernivå, bidrar også til økt konsentrasjon for sjåføren. Det er derfor svært gledelig å meddele at vi ratet hele 110 av spisestedene som barnevennlige. Det er 70 prosent av alle spisestedene som er vurdert, sier Ulverud.

Her er landets mest barnevennlige veikroer

Søkelyset har vært på de store hovedfartsårene, E6 fra Strømstad til Trondheim, kyststrekningen Oslo – Kristiansand – Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte kroer i Nord-Norge. Strekningen Oslo – Ålesund og Molde er også testet.

Nytt av året er strekningen fra Oslo til Trondheim gjennom Østerdalen.

Her er oversikten over landets mest barnevennlige veikroer. Disse har både en grei barnemeny og lekeplass inne og/eller ute: Valdres Mathus, Kafé og spiseri, Bagn Neskroa, Fagernes Valdresporten, Nes i Ådal Veikroa, Nes i Ådal Ringerike Gjestegård Sofias kafé, Geilo Krøderen Kro, Krøderen Rustad Kafé, Sokna Marché Vestby Tapz Café, Vestby Bon Appetit, Halden Marché Solli, Greåker Ditt Gjestehus, Mysen Marché Holmestrand Marché Bistro Lier Cinderella Café, Sundebru Furulund Kro, Stokke Spiseriet Udland, Lindesnes By the way, Lier Kjøkkenskapet, Kristiansand Fjellstova, Ørskog Lesja Kafe Marché Lillehammer Marché Kløfta Vertshuset Sinclair, Kvam Biri Veikro Sandmoen Kro, Heimdal 8kanten, Fåvang Støren bageri og veikro, Støren Kro Konduktøren, Ringebu Dovreskogen Gjestegård, Dovreskogen By the Way, Espa Frisch’s Kafeteria, Dombås Mors kro, Kvam Nebbenes Kro, Eidsvoll verk Berkåk veikro, Rennebu Tunet Kro, Fåvang Kvikne Fjellhotell Hanestad Vertshus Taverna Alvdal Østerdalen Hotell, Rena Milano mat og vinhus, Mosjøen Nordnes camp og bygdesenter, Røkland Saltdal Turistsenter, Storjord Heia Gjestegård, Grong Korgen Vertshus Vollan Gjestehus, Nordkjosbotn Senjakroa, Silsand Sommarøy Arctic Hotel

DHL-guiden er tilgjengelig både som webapplikasjon for iPhone og på nett: www.dhlguiden.no

"
Powered by Labrador CMS