SundbytunetÅretsNykommer2

Sundbytunet kåret til Årets nykommer på Romerike

Søndag er det ett år siden Sunbytunet åpnet dørene til bakeri, restaurant, konferansefasiliteter, destilleri, bryggeri og butikk for lokalmat. Konseptet ble torsdag 8. november kåret til Årets nykommer på reiselivsorganisasjonen VisitRomerikes årskonferanse. 

Publisert

Kjersti Romsaas Sundby (til venstre) kunne ta imot prisen som Årets nykommer. Her sammen med Ninni Aarhus Tranum, Visit Romerike ogBerit Østby Hauger, Eidsvoll 1814.

– Vi har blitt godt mottatt av lokalbefolkning og konferansekunder fra et større område. Vi ser en fin økning på alle virksomhetsområder og ligger litt i forkant av våre egne planer. Denne utmerkelsen er en ekstra oppmuntring til å stå på videre, sier eier, gründer og leder Kjersti Romsaas Sundby.

Kjersti Romsaas Sundby – Norges første kvinnelige øl-gründer.

Dette mente juryen

Juryen fra Visit Romerike sier blant annet: Kjersti har skapt noe helt nytt, med en uredd satsing med et spennende produkt. Sundbytunet åpnet 11.11.11. Med utgangspunkt i lokale tradisjoner forenes mat- og drikkekultur, håndtverk og opplevelser. Bare noen kilometer fra Norges hovedflyplass, har 7. generasjon på gården Døhlen satset titals millioner på et unikt konsept.

Norges første kvinnelige øl-gründer

Øl-produksjon er en del av konseptet. En av Norges beste bryggere er hyret inn for å produsere kvalitetsøl under Sundbytunets merkenavn. Kapasiteten i dag er ikke stor og alt produsert øl er utsolgt, slik at det i dag er ventelister på ølet, som blant annet selges på utvalgte restauranter og utesteder i Oslo.

– Ølet har utvilsomt vært en suksess. Lokale ølmerker med kvalitetsøl er noe som er på fremmars mange steder og vi vurderer å ta grep for å øke produksjonen, forteller Sundby som faktisk er Norges første kvinnelige øl-gründer.

Ferske råvarer og lokale retter

Ferske råvarer og lokale retter på kjøkkenet er hjertet i konseptet, og forsyner restaurant og konferansedel med mat laget fra grunnen av, basert på lokale råvarer så langt det lar seg gjøre. På menyen kan man av og til finne Wienerpølse av elg eller bjørnekarbonade. En veldig lokal rett er langkål og medister. Det blir gjerne servert økologisk vin eller øl fra Sunbytunets bryggeri, eller akevitt fra destilleriet.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS