LianRestaurantMenyprisen2012

Lian fikk pris for beste norske meny

Lian restaurant i Trondheim har fått Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris 2012. Kreative, norske navn på både retter og menyer med god kommunikasjon av tilhørighet og identitet er en viktig grunn til at Lian får prisen.

Publisert

Jurymedlem Wenche Andersen (til venstre.) delte ut menyprisen til Lian restaurant i Trondheim ved daglig leder Elisabeth Skonseng og kjøkkensjef Inge Johnsen. (Foto: Unn Karin Olsen)

Trønderkokk Inge Johnsen vet hvor han hører til og hva han vil at gjestene skal oppleve. Kortreist mat i godt selskap er mottoet. Dette kommer godt fram i de forskjellige menyene som presenteres på Lian, mener juryen, som har bestått av Wenche Andersen fra God Morgen Norge, og Harald Osa og Unn Karin Olsen fra Stiftelsen Norsk Matkultur.

Wenche Andersen sto for utdelingen under Matkulturdagen i Oslo 13. september. Hun er spesielt begeistret over at restauranten setter norske ord på det de serverer.

- På Lian serveres det Plukkmat fra Trøndelag i stedet for tapas. Hos meg skaper det nysgjerrighet og lyst til å smake, sier Andersen.

Gode navn

Blant rettene finner vi for eksempel Blå kjærlighet fra Røros og Fruktig og tjukk rørosing.

Hva det er, får vi tydelig får forklart i menyen. Kokarkjerringmenyen er et navn som viser respekten for matkunnskapen hos de som har laget mat til selskaper i bygd og by i generasjoner.

I juryens uttalelse heter det blant annet: Menyene er frodige og ordrike, litt småpratende i formen. I en egen spalte får vi fortellinger om maten og forklaringer på hvorfor en rett eller en råvare er valgt. Fokuset er på maten og gjestens opplevelse, det bygges forventninger til at det er ekte og god mat. Menyene formidler en tydelig tilknytning til fortida og til Trøndelag. Det regionen har å by på i de ulike sesongene er det som kommer på menyen.

I kanten av Bymarka

Den tradisjonsrike funkisrestauranten på Lian, i kanten av Bymarka, drives først og fremst som et selskapslokale. Den holder åpent på onsdag og søndag.

Inge Johnsen og Elisabeth Skonseng kjøpte restauranten i 2005 og har planer om å utvikle stedet til et matkultursenter.

Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris ble delt ut for tredje gang. Tidligere vinnere er Oslo Spiseforretning (2010) og Bryggen Tracteursted i Bergen (2011).

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS