ISSVarmMatKantine2
ISSVarmMatKantine2

Stabilt kantinemarked

Kantinebedriftene i NHO Service omsatte i fjor for 3,3 milliarder (+ 0,2 fra 2010). De har en andel på 86 prosent av det konkurranseutsatte markedet, viser tall som NHO Service offentligjør.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Totalmarkedet for kantiner beregnet nå til være på 6.2 milliarder kroner. Landets 2600 kantiner sysselsetter 7500 årsverk. Av disse er 1600 kantiner konkurranseutsatt.

Snittomsetning per årsverk i kantinebransjen er 825 000 kroner. Det er gjennomsnittlig 150 gjester pr. kantine. 325.000 personer spiser daglig i kantiner organisert i NHO Service.

700 000 nordmenn

700 000 nordmenn har tilgang på kantine gjennom jobb eller studier. 500.000 personer, eller ca. 19 prosent av alle sysselsatte arbeider i en bedrift med betjent kantine. 200.000 studenter ved alle norske høgskoler og universitet har tilgang til kantiner på studiestedene. Bare en prosent av alle norske bedrifter har egen kantine.

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Sykehjem

Det landsomfattende markedet for matservering i sykehjem har en estimert verdi på i underkant av 1,5 milliarder kroner, forutsatt en pris pr. kostdøgn på 100 kroner hver dag – hele året.

Skoler

Kostnadene ved å innføre varm lunsj i ungdomsskole og videregående skoler vil vært henholdsvis 0,6 og 0,7 milliarder kroner per år. Varm lunsj i alle barneskoler vil koste om lag 1,5 milliarder kroner pr. år.

Sykehus

Landets sykehus har om lag 12 000 daglige brukere, og et belegg på ca 75 prosent i snitt.

Det utgjør et potensielt kantinemarked på 300 millioner kroner i året.

Mer om bransjerapporten finner du her

Les også: Nils Terje Tangnes fikk Matomsorgsprisen 2012

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS