Korgfjellet1
Korgfjellet1

Veikroa som mistet veien

Da trafikken i 2005 på E6 i Nordland ble ledet gjennom den nye Korgfjelltunellen, mistet Korgenfjellet Kro & motell det meste av den forbipasserende trafikken. Denne sommeren har det svermet i lokalene igjen. Siden åpningen av Korgfjelltunnelen i september 2005, har trafikken dundret gjennom fjellet – flere hundre meter under kroa på toppen av Korgfjellet, 555 meter over havet.

Publisert

På godværsdager er det fantastisk utsikt fra Korgenfjellet Kro & motell mot Okstindane og Oksskolten (1917 moh.), Nord-Norges høyeste fjell.

Men denne sommeren har den åtte kilometer lange tunnelen vært stengt på grunn av at det har blitt foretatt store reparasjonsarbeider, og all sommertrafikk langs E6 har store deler av sommeren igjen blitt ledet over fjellet – til stor glede for krovert Asgeir Molden, som har vært daglig leder på stedet siden 1989.

Korgenfjellet Kro & motell på fjelltoppen omtrent midt mellom Mo i Rana og Mosjøen har for øvrig vært i familien Moldens eie siden 1972, og årets sommer har blitt en av de aller beste. 8-10 ansatte har gått i turnus for å ta seg av gjestene.

Asgeir Molden mistet en tredjedel av omsetningen da gjennomgangstrafikken langs E6 forsvant med Korgfjelltunnelen, men har klart å holde stedet i drift.

Mistet en tredjedel av omsetningen

– Vi mistet en tredjedel av omsetningen fra 2004 til 2006, men har klart å opprettholde driften, og hadde plusstall igjen i 2007. Vi måtte rett og slett tenke nytt, sier Asgeir Molden.

Frem til tunnelåpningen var kundene stort sett dropinn fra E6, men da biltrafikken forsvant, måtte Molden & co lete i andre markeder.

De siste årene har han derfor rettet øynene mot lokalmarkedet – med stort hell.

– I motsetning til de mange som har trafikken ”i fanget” hele tiden, har vi måttet jobbe iherdig for hver eneste kunde. Service og ny tankegang måtte til. Vi har satset på kvalitet, og lokalmarkedet (Vefsn, Hemnes og Rana, red. anm) har respondert veldig. Mange kommer hit for å spise middag, spesielt i helgene. Utfordringen vår når tunnelen er åpen er hverdagene, men denne sommeren har vi hatt gjennomgangstrafikken igjen, forklarer han.

Tilbake på gammelt omsetningsnivå

I fjor var omsetningen omtrent tilbake på 2004-nivå. Og i år blir det enda bedre. Fra påske til langt tirsdag 7. august var tunnelen stengt, og Korgfjellet Kro & motell har opplevd gammeldags stemning.

– Det kommer litt an på høsten, men i år får vi nok en omsetning mellom 2,5 og 3 millioner kroner. Samtidig kunne 2012 blitt vesentlig bedre. I juli hadde vi 27 dager med regn og dårlig vær, og da sier det seg selv at bilreisende ikke fristes veldig til å stoppe på en fjelltopp, sier Molden, som i tillegg til å drive Korgfjellet også driver to senterkafeer i Mosjøen sentrum.

Ikke helårsåpent

Da E6 gikk forbi Korgenfjellet Kro & motell var det helårsåpent på toppen av fjellet. Det er ikke mulig nå i og med at veien over fjellet stenges i de hardeste vintermånedene.

Sesongen varierer, men vi holder som regel stengt fra månedsskiftet oktober/november til påske, med unntak av noen julebordhelger. Jeg har nemlig gått til anskaffelse av brøyteutstyr selv, og freser den åtte kilometer lange veien ned til Korgen noen helger før jul slik at vi får med oss julebordene, forteller veikroverten, som har nektet å gi opp.

Les hele saken i magasinutgaven av Horeca (nummer 5 2012), som hadde utgivelse i begynnelsen av september.

Bli abonnent på Horeca her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS