Verdens lengste taubane Sverige

Verdens lengste taubane

Visste du at verdens lengste taubane ligger i Sverige, nærmere bestemt i Västerbotten? Her kan du nyte en deilig lunsj i en av taubanevognene mens du seiler over skog, myrer og sjøer.

Publisert

Verdens lengste taubane. (Foto: Vasterbotten.net)

Byggingen av taubanen er en interessant historie. Vinteren 1942-43 sto den klar til å frakte malm mellom gruve og smelteverk – etter en byggeprosess som hadde tatt over ett år og krevde 1500 personer i arbeid.

Hva med en lunsj på den nesten 14 kilometer lange taubaneturen? (Foto: Vasterbotten.net)

I dag fungerer taubanen som turistattraksjon, og gir deg en hyggelig tur med flott utsikt.

13,6 kilometer lang turistattraksjon

Banen består av hele 515 stolper som er mellom 7 og 38 meter høye, og strekker seg mellom stedene Örtrask og Mensträsk – en strekning på 13,6 kilometer.

For å stedfeste banen nærmere ligger den omtrent rett øst (ca. 25 mil i luftlinje) for fylkesgrensen mellom Nordland og Nord-Trøndelag. Nærmeste svenske byer er Skellefteå og Piteå.

I 11 kilometer i timen smyger taubanen frem over terrenget, og her kan du også innta dagens lunsj – hvis du ønsker det. Det garanteres vindusbord!

Les mer om verdens lengste taubane her

Hotell i nærheten

"

Källan Spa og Konferen.

Taubaneturen kan også kombineres med overnatting, spa og andre aktiviteter på hotellet Källan Spa og Konferens i tettstedet Åmliden like nordvest for Norsjö.

Hotellet har flott utsikt, gourmethusmannskost med lokale råvarer på menyen, og mange deilige spa-behandlinger å velge mellom. Overnatting på Källan vil komplettere opplevelsen og gi en avslappende opplevelse.

Les mer om hotellet her

Les mer på Vasterbotten.net

"
Powered by Labrador CMS