Rica Hotel Narvik eksteriør46

Har blitt et landemerke i nord

Hotellet har på kort tid blitt et av byens aller mest kjente landemerker, der det 16 etasjer høye bygget hever seg over resten av bygningsmassen i Narvik.

Publisert

Terje Theodorsen er hotelldirektør for Rica Hotel Narvik. (Foto: Morten Holt)

– Dette har vært en drøm å få være med på. Jeg var med helt fra startfasen, og har fulgt hele utviklingen, og resultatet har blitt helt fantastisk. Et spennende hotell med spesiell og annerledes arkitektur som har høstet anerkjennelse på internasjonale designsider og byråer.

Terje Theodorsen er hotelldirektør for Rica Hotel Narvik. (Foto: Morten Holt)

Det sier hotelldirektør Terje Theodorsen (52), senjaværing som har bakgrunn i Rica-systemet siden 2006, blant annet på Rica Svolvær og Rica Ishavshotel i Tromsø. Han har også arbeidet i Scandic Hotels.

Spesielt hotell

Øverst, i 16. etasje, finner du Tøtta Bar, der du kan skue utover byen og de spektakulære fjellene i alle himmelretninger. Baren er oppkalt etter fjellet Tøtta, som stikker opp like øst for Narvikfjellet.

Og bor du i en av de øverste etasjene, bør du ikke alt for store høydefornemmelser. For hotellet er utformet slik at rommene blir større og større jo høyere du kommer (størst i 14. etasje). Hotellet har nemlig en utoverhellende fasade, og kan sammenlignes med det skjeve tårnet i Pisa.

Fra Tøtta bar i 16. etasje på hotellet har du spektakulær utsikt mot Narvik og fjellene rundt. Bakerst i bildet stikker Tøtta-fjellet opp. (Foto: Morten Holt)

Det heller nemlig en aning hele veien, og står du ved vinduet på rommet i 14. etasje står du to meter utenfor bunnen av hotellet!

– Rommene i 14. etasje er seks kvadratmeter større enn de i de nederst etasjene, forklarer hotelldirektøren, som viser oss den moderne frokostsalen (Tind) og det kunstneriske resepsjonsområdet. På sikt vil også dette Rica-hotellet være med å kjempe i om frokosttitlene.

Meget bra sommer og høst

Det hele ble til etter at det ble utlyst en arkitekturkonkurranse i byen – da den gamle Statoil-stasjonen måtte lide til fordel for et nytt hotellbygg. Det endte med at det var Madsø Sveen Arkitekter som vant, som hadde tegnet bygget på vegne av Rica Hotels.

Dermed ble Rica Hotel Narvik en realitet for knapt to år siden.

Saken fortsetter under bildet

Rica Hotel Narvik har utoverhellende fasade. (Foto: Morten Holt)

– Vi har hatt en meget bra start siden åpningen i mars 2012. Nå håper vi på enda større vekst i K/K-segmentet. Fra før er ferie- og fritidstrafikken meget bra i sommerhalvåret, og vi er storfornøyd med årets sesong. Både sommeren og høsten har vært bedre enn forventet, sier Theodorsen, som tror på enda mer vekst når Hålogalandsbrua over Rombaksfjorden, som blir Norges lengste hengebru, står ferdig i 2017. Da blir reisetiden til og fra Evenes forkortet vesentlig.

Tind restaurant. (Foto: Morten Holt)

Regionsenter i Nord-Norge

Narvik har nærmere 15 000 innbyggere, og Theodorsen forteller at regionen rundt Narvik (Vesterålen, Lofoten, Ofoten) er det mest folkerike i hele Nord-Norge. For lokalmarkedet er også viktig for hotellet.

– Narvik ligger strategisk til i nord, med jernbaneforbindelse til Sverige. I tonnasje er Narvik Norges største havn. Det ruller flere akslinger på Ofotbanen enn på Oslo S! Per nå skipes det ut 17 millioner tonn fra LKAB, men det er et mål om 40. Dette betyr mye for overnatting og belegg i byen, og Ofotbanen opp til Bjørnfjell (350 moh.), med sin spektakulære reise, er en severdighet i seg selv, sier Theodorsen.

God utsikt fra senga! (Foto: Morten Holt)

Moderne interiør på Rica Hotel Narvik. (Foto: Morten Holt)

Mari Westrheim i resepsjonen på Rica Hotel Narvik ønsker gjestene velkommen. (Foto: Morten Holt)

Frokostkokk Paluri Vivekanamda sørger for at gjestene får det de ønsker. (Foto: Morten Holt)

Les hele saken og se flere bilder i magasinutgaven av Horeca (nummer 8 2013)

Powered by Labrador CMS