Winther Ysteri er årets vinner av bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Oslo.

Pris til Winther Ysteri i Oslo

Winther Ysteri er årets vinner av bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Oslo. Ysteriet har på kort tid etablert seg som et forbilde for innovativ næringsutvikling i urbane strøk.

Siri Helen Winther er grunnleggeren av Winther Ysteri.
Siri Helen Winther er grunnleggeren av Winther Ysteri.

Midt på Aker Brygge har gründer Siri Helen Winther skapt et unikt og urbant ysteri som kombinerer tradisjonelt håndverk med moderne formidling og bærekraftig produksjon.

Ysteriet er samlokalisert med en restaurant og en delikatessebutikk, og glassvegger gir full innsikt i tradisjonsrik osteproduksjon.

– Winther ysteri er et utstillingsvindu for osteproduksjon. Slik produksjon foregår vanligvis i et fabrikklokale langt fra kundene. Tettere på kundene enn Winther sin ysteprosess er det ikke mulig å komme. Vi i juryen er veldig imponerte over hva Winter Ysteri har fått til på kort tid, forteller avdelingsleder i Innovasjon Norge og juryleder Olav Ingebjørn Moe.

Hedre tradisjonen – med blikk rettet mot fremtiden

– Som yster, og sommelier er min lidenskap å hedre tradisjonen – men med blikket rettet mot fremtiden. I Winther Ysteri tar vi ansvar for hele verdikjeden. Fra å velge den fineste økologiske råvaren i landbruket, til å skape et unikt by-ysteri i Oslo. Dette er vår måte å drive innovasjon på, samtidig som vi bygger en bærekraftig og lønnsom matkultur for hovedstaden, forteller gründer og driver av Winther Ysteri, Siri Helen Winther.

Winther Ysteri ble etablert i 2020, og har markert seg med både ferske italienske oster og lagringsoster. Det er stort fokus på kvalitet i alle ledd, fra råvaren til ferdig modnet ost, noe som bidrar til at ostene også har svært høy kvalitet. Winther ysteri har vunnet mange priser både i nasjonale og internasjonale konkurranser. Og nå mottar de altså bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Oslo.

Tradisjon og innovasjon

Gründeren er 4. generasjons yster på morssiden. I ysteriet benyttes kun økologisk, upasteurisert norsk melk fra lokale gårder, og slik er familietradisjonen også fra Gimsøya i Lofoten. Dette, mener Siri Winther, er mye av grunnen til at Winthers oster har vunnet flere gjeve priser. 

Ysteriet selger produktene sine fra egen butikk, markeder, detaljhandel og til anerkjente restauranter og hoteller i Osloregionen. De bruker ostene i egen restaurant og i catering som de også leverer.

De betaler ekstra for melken de kjøper direkte fra bonden. Gjennom dette bidrar de til økt omsetning og verdiskaping for økologisk melk. Bruk av økologisk melk reflekterer vinnerens forpliktelse til dyrevelferd, miljø og renhet.

Bedriften bygger lokalmatidentitet for byens innbyggere og er et forbilde for innovativ næringsutvikling i urbane strøk.

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.

Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.

Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.

 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS