Norsk på menyen Gloppen Hotell1

Gloppen Hotell fikk menypris

Gloppen Hotell fikk i dag prisen Norsk på menyen, som deles ut av Matmerk til norske serveringssteder som løfter frem norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene.

Publisert

Kjøkkensjef Bodil Fjellestad (nummer to fra venstre) mottok prisen Norsk på menyen sammen med Terese Kirkhorn. Til venstre juryleder Per-Arne Tuftin og til høyre administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist. (Foto: Frode Kristensen, Matmerk)

Hos vinneren legges det vekt på bruk av lokale og norske råvarer, og at menyen på en lettfattelig og fengende måte formidler tradisjoner og tilhørighet.

Det er kjøkkensjef Bodil Fjellestad (for tiden også bondelagskokk) som leder an kjøkkenet på hotellet, der unge Preben Moen er hotelldirektør.

Prisen

Prisen er en videreføring av tidligere Stiftelsen Matkulturs Menypris, og ble i dag delt ut på Grand Hotel i Oslo i forbindelse med Fagdag for norsk mat. Prisen består av et stipend på 25 000 kroner.

Stipendet skal brukes til reiser, kurs eller utdanning som skal inspirere arbeidet med å fremme norsk mat og matkultur. Menyene blir vurdert av en bredt sammensatt og uavhengig jury, bestående av fagpersoner innen matproduksjon, reiseliv og språk.

Les mer om bakgrunnen for prisen her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord Horecanytt)

Saken oppdateres

"
Powered by Labrador CMS