Ferie illustrajon Lofoten Festvågtind2
Ferie illustrajon Lofoten Festvågtind2

Meget god sommer for hotellene

Antall overnattinger på norske hotell økte med seks prosent i juli i år sammenlignet med juli i fjor. – Veldig gode tall, sier fagsjef i NHO Reiseliv, Ingjerd Sælid Gilhus.

Publisert

Nord-Norge frister turistene. (Foto: Morten Holt)

I alt var det 2,57 millioner overnattinger ved norske hotell i juli i år, sammenlignet med 2,41 millioner overnattinger i samme måned i fjor, viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå. Antall norske og utenlandske overnattinger økte begge med seks prosent.

Ingjerd Sælid Gilhus, næringspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv.

– Dette er veldig gode tall, som bekrefter det våre medlemmer sier, at det har vært en knallsommer for reiselivet. En av grunnene er selvfølgelig det fantastiske været, som trolig har gjort at mange nordmenn har valgt bort sydenturen til fordel for Norge, sier Ingjerd Sælid Gilhus, næringspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv.

Opplevelser i kø

Hun gir også det norske opplevelsestilbudet en stor del av æren for veksten.

– Unike og eksklusive opplevelser er svært viktig for mange turister, både norske og utenlandske. I tillegg ønsker mange reisende å være fysisk aktive på ferie. Der har Norge utrolig mye å by på, fra downhillsykling på Hafjell og zipline i Holmenkollen til fartsfylt rib-safari i Lofoten, sier Gilhus.

«Frost-effekt»

Den største økningen kom fra USA. Amerikanere hadde 73.367 overnattinger på norske overnattingssteder i juli, sammenlignet med 54 723 overnattinger i samme måned i fjor. Det er en økning på over 34 prosent.

– Økningen fra USA er svært gledelig. Disney-filmen «Frost» har ført til stor interesse for Norge i amerikanske medier, og det kan være en av grunnene til at vi nå opplever en såpass stor vekst i amerikanske turister. Flere filminnspillinger i Norge vil kunne føre til at flere får øynene opp for hva Norge har å by på, sier Gilhus i NHO Reiseliv.

Flere italienere

Finanskrisen har ført til en nedgang i besøk fra søreuropeiske land, men nå er gjester fra for eksempel Italia på full fart tilbake.

Fra januar til og med juli 2014 har det vært en vekst i italienske overnattinger på 24 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS