Oscarsborg1 De Historiske hotel
Oscarsborg1 De Historiske hotel

Frogn-hoteller inn i De Historiske

Oscarsborg Hotel & Resort og Reenskaug Hotel i Frogn kommune er blitt nytt medlemmer i De Historiske Hotel & Spisesteder. At Drøbak nå har to hoteller med medlemskap i De Historiske Hotel & Spisesteder, håper vi vil være med på å styrke Drøbak sin helt spesielle historiske fremtoning som reiselivsdestinasjon, sier styreleder for begge hotellene, Tony Eide.

Publisert

Oscarsborg Hotel & Resort.

Tony Eide, som er styreleder for både Oscarsborg Hotel & Resort og Reenskaug Hotel, uttaler:

– Veien frem mot medlemskapet har vært en profesjonell reise som har løftet våre organisasjoner hva gjelder kvalitet, vertskap og historieformidling. Arbeidet har foregått under strenge krav fra De Historiske Hotel & spisesteders standarder.

Historiene som kan fortelles på Oscarsborg og Reenskaug hotel er mange, Oscarsborg Festning med sin helt spesielle posisjon nasjonalt og Reenskaug hotel med sin unike historie som omhandler alt fra Christiania-bohemen og Knut Hamsuns bok «Sværmere», som senere er filmatisert (Telegrafisten).

Reenskaug Hotel åpner Suitel

Inngangspartiet på Reenskaug Hotel.

– Vi vil i tiden som kommer jobbe målrettet mot å utvikle historiene og få frem de gamle elementene i interiør og fasader på våre to hoteller. At Drøbak nå har to hoteller med medlemskap i De Historiske Hotel & Spisesteder, håper vi vil være med på å styrke Drøbak sin helt spesielle historiske fremtoning som reiselivsdestinasjon, mener Eide.

Reenskaug Hotel åpner i disse dager nytt Suitel i nabobygget, fire suiter på totalt 400 kvadratmeter, inspirert av bygningens 50-tallsstil. Oscarsborg Hotel & Resort starter i inneværende år en betydelig oppgradering som skal foregå frem til 2018.

– Dette gir oss ekstra inspirasjon til å satse videre, sier Eide.

Les også: Bekkjarvik Gjestgiveri inn i De Historiske

Les også: Festningen Restaurant inn i De Historiske

Viktig destinasjon i regionen

"

Drøbak. (Foto: Morten Holt)

– Forsvarsbygg nasjonale festningsverks oppdrag er å sørge for at festningene er tilgjengelige og attraktive for publikum. Oscarsborg festning har befestet sin posisjon som en betydningsfull arena for kultur og næring med viktig lokal verdiskaping. Et godt hotell- og restauranttilbud er av avgjørende betydning for videre utvikling av festningen som en av regionens viktigste destinasjoner. Medlemskap hos De Historiske Hotel & spisesteder er en anerkjennelse av kvalitet og av det unike Oscarsborg hotell representerer, sier festningsforvalter Oscarsborg festning, Merete Thorne.

– Vi ønsker De Historiske Hotel & Spisesteder velkommen til Drøbak, og gleder oss over at Drøbak ytterligere kan befeste sin posisjon som en kulturhistorisk reiselivsdestinasjon, i tillegg til badebyen og julebyen Drøbak, sier ordfører i Frogn kommune, Thore Vestby.

Nåløye

– De Historiske fikk 32 henvendelser om medlemskap i 2014, melder administrerende direktør i De Historiske, Nils Henriuk Geitle. (Foto: Morten Holt)

– Det kan for øvrig informeres om at De Historiske fikk 32 henvendelser om medlemskap i 2014, og at pågangen også i år har vært stor fra ulike hotell- og restaurantbedrifter i Norge. Det er derfor en glede å ønske Oscarsborg Hotel & Resort og Reenskaug Hotelvelkommen, som nye medlemmer i Norge. De Historiske Hotel & Spisesteder skal oppleves som de ubestridelig beste representanter for godt vertskap innenfor en historisk ramme i Norge – blant sine kunder, markeder og innen reiselivsbransjen. Med Oscarsborg Hotel & Resort og Reenskaug Hotel som nye hotellmedlemmer vil posisjonen til De Historiske bli ytterligere befestet, skriver administrerende direktør i De Historiske, Nils Henrik Geitle, i en pressemelding.

Oscarsborg festning

Oscarsborg festning.

Oscarsborg festning er et festningsanlegg som fungerte som indre forsvarsring i Oslofjorden. Hovedfestningen, Oscarsborg, ble anlagt på Søndre Kaholmen i Drøbaksundet i 1855. Det viste seg snart at den alene var utilstrekkelig, og forsvaret ble bygd ut ytterligere med flere batteristillinger på begge sider av fjorden. I 1890-årene ble også Svelvikstrømmen i Drammensfjorden befestet, og dette ble også lagt under Oscarsborg festning. Festningen omfattet i 1905, da den var på det mest utbygde, Oscarsborg med torpedobatteri på Nordre Kaholmen, Husvik batteri, Kopås og Seiersten batterier på østsiden av fjorden; Håøya batterier på sørsiden av Håøya; Nesset batteri ved Storsand på vestsiden av fjorden og Svelvik befestninger.

Oscarsborg, slik mange ser anlegget fra båten ut Oslofjorden. (Foto: Morten Holt)

Oscarsborg festning er mest kjent for senkningen av den tyske krysseren «Blücher» 9. april 1940. I år vil det bli historisk 75 – års markering av denne nasjonale historiske viktige hendelsen.

I dag er deler av den militære virksomheten lagt ned, og festningen er åpen for sivile. Det er museum, utendørs scene i borggården, hotellet, flere restauranter på øya. Oscarsborg Hotel & Resort er også med som vertskap under kulturelle-arrangementer som Operafestival, Oscarsborg Akustiske og konserter spesielt i sommersesongen.

Reenskaug Hotel

Reenskaug Hotel ligger i sentrum av Drøbak.

Midt i hjertet av Drøbak finner du Reenskaug Hotel. Med sentral beliggenhet ved Oslofjorden, har hotellet i mer enn 100 år vært et yndet feriested. Selveste Edward Munch skal ha blitt budsendt fra Åsgårdstrand for å redde den berømte Tulla Larsen som lå syk her på sitt værelse og "vansmektet" etter ham. Knut Hamsun bodde på Reenskaug Hotel i 1904. Her, på rom 213, med utsikt mot fjorden og Drøbaks hovedgate, Storgata, skrev han romanen «Sværmere».

Hotellet representerer i dag tradisjoner og særpreg, men tilfredsstiller samtidig alle dagens krav til fasiliteter og komfort. Resultatet er et moderne hotell med gammelt og nytt i skjønn forening.

Hotellet ligger i Drøbak sentrum, og samtlige servicefunksjoner og attraksjoner som julehuset, avistegnernes hus og en rekke gallerier, ligger i gangavstand. Det samme gjør fergen som tar deg med ut til Oscarsborg Festning. I tillegg er det kun 20 minutter til Tusenfryd familiepark og 10 minutter til Drøbaks flotte 18 hulls golfbane.Her ligger det meste til rette for et opplevelsesrikt og avslappede opphold, det være seg ferie eller konferanse.

De Historiske Hotel & Spisesteder

De Historiske Hotel & Spisesteder har de siste åtte årene utviklet en unik kvalitetsstandard for «Historisk Kvalitet».

De Historiske er et kvalitetsmerke – et løfte om en helt bestemt opplevelseskvalitet for alle gjester som besøker medlemmene. Responsen fra kvalitetssøkende målgrupper, både fra et sterkt hjemmemarked – men også fra et krevende internasjonalt turistmarked viser at gruppens fokus på kvalitet gir resultater.

Våre hoteller og spisesteder tilfredsstiller i sum våre 617 kriteriene for «Historisk Kvalitet» med fokus på grunnpilarene «historisk» og «vertskapsrollen».

Historisk er det miljøet som eksteriør- og/eller interiørmessig representerer epoker i vår kulturhistorie.

Historisk gir opplevelser i en ramme som synliggjør våre verdier i vår nasjonale tradisjon, f.eks. gjennom kunst, stilarter, mat/drikke og lokale tradisjoner.

«Vertskapsrollen» skal være gjennomgående hos alt personale og bør medvirke til at gjestens etterlatte inntrykk etter oppholdet blir at dette var «et godt sted å være».

Les mer på Dehistoriske.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS