Christian Andre Pettersen1
Christian Andre Pettersen1

Også Tyskland med i Linie Award

I juni er nok en gang duket for Linie Award, en kokke- og bartenderkonkurranse for talentfulle unge kokker. Tidligere har konkurransen kun vært åpen for nordiske deltakere, men i år skal også Tyskland delta i konkurransen. Fjorårsvinner Christian Pettersen er med i juryen – som ledes av svenske Jacob Holmstöm.

Publisert

Fjorårsvinner av Linie Award, Christian André Pettersen fra Spiseriet i Stavanger, er med i juryen år.

Konkurransen arrangeres på Stockholms Stadshus onsdag 10. juni, og juryen består av fem kokker fra fem land.

En reise i nordisk sjømat

I 2014 var det norske Christian André Pettersen fra Spiseriet i Stavanger som stakk av med seiren i Linie Awards. Vinnerretten bestod av grillet sjøkreps nigiri, Linie Aquavit laks, norsk komle, vaktelegg, grønnkål, sukkertare og pepperrotemulsjon med aromater. Ved årets Linie Awards vil over 100 gjester selv få smake retten.

Les også: Pettersen seiret i Linie Award 2014 (publisert juni 2014)

Temaet for årets kokkekonkurranse er «sjømat med nordiske råvarer». Det nordiske kjøkkenet har alltid vært utgangspunkt for konkurransen, så også i år.

Jacob Holmstöm leder juryen

"

Jacob Holmström fra Gatrologik er juryleder i kokkekonkurransen av Linie Award.

Juryleder Holmstöm arbeider nå på Michelin-restauranten Gastrologik i Stockholm, og har tidligere jobbet på flere to- og trestjerners Michelin-restauranter, blant annet gourmetrestauranten L’Astrance iParis og sammen med Eivind Hellstrøm på Bagatelle i Oslo.

Nå skal han, og fire andre Michelin-kokker fra Norden og Tyskland, kåre en ny stjerneaspirant.

Avslører finalistene i mai

– Årets finalister er dyktige kokker som leverer på et høyt nivå i prestisjerestaurantene de jobber i. Vi har derfor høye forventninger til årets Linie Award, forteller Holmström og legger til at årets finalister blir avslørt i mai.

Konkurransen ble arrangert for første gang i 2005. Da vant den norske kokken Even Ramsvik (da 22 år) sin første av mange kokkepriser. Han er nå kjøkkensjef og partner på Michelin-restauranten Ylajali, en av tre norske restauranter med Michelin-stjerne. Even var også juryleder i Linie Award i 2014.

– Å delta på dette arrangement er en svært nyttig erfaring som alle finalistene vil ha stor glede av senere i karrieren, forteller Holmström og viser til nordmannens karriereutvikling.

Selv har Jacob Holmström god erfaring med å konkurrere og kan skilte med flere kokkepriser, som Årets Unge Kokk fra Halland Matakademi og Årets Rising Star utdelt av White Guide.

Internasjonal konkurranse

I år kan også tyske lovende bartendere og kokker delta i Linie Award, sier konsernsjef i Arcus, Otto Drakenberg.

Talentkonkurransen Linie Award arrangeres onsdag 10. juni i år ved Stockholms Stadshus. Når Linie Award arrangeres onsdag 10. juni samles store deler av Nordens mat- og drikkebransje for å se de unge finalistene konkurrere.

Målet er å lage den beste retten og drinken med Lysholm Linie Aquavit som en av ingrediensene. Deltakerne er håndplukkede talenter mellom 20 og 26 år.

– Nytt i år er at Tyskland skal delta i konkurransen. Tyskland har avholdt en mindre lokal versjon av Linie Award i syv år, men aldri tidligere konkurrert mot Norden. Tiårsjubileet blir dermed den hittil største konkurransen i Linie Awards historie, med totalt 10 finalister i årets konkurranse, sier konsernsjef i Arcus, Otto Drakenberg.

Sveriges raskeste bartender

Ludvig Grenmo leder bartenderjuryen.

Leder for juryen i bartenderkonkurransen er Ludde (Ludvig) Grenmo fra Stockholm. Han er i dag barsjef for en av Stockholms beste cocktailbarer, Linje Tio. I 2011 ble han kåret til den mest lovende bartenderen fra Bar Management i Nyköping, og innehar for andre året på rad tittelen «Sveriges raskeste bartender» fra konkurransen Reematch Beeyatch.

I denne konkurransen er det utelukkende unge, talentfulle bartendere som deltar. For å vinne er deres kreativitet og mangfold svært viktig. Cocktailene som serveres må være innovative, fremoverlente og moderne, forteller Grenmo.

Fjorårsvinner Oskar K.J. Johansson er med bartenderjuryen.

Linie Awards bartenderkonkurranse er kun avholdt to ganger tidligere. Vinneren fra 2014, svenske Oskar K.J. Johansson gikk til topps med vinnerdrinken «Kummimjanne».

Han brukte både sukkererter og grønt eple i kombinasjon med Linie Aquavit for å overbevise juryen. Årets gjester får selvsagt også smake denne på årets arrangement i Stockholm. Også Johansson sitter i juryen i årets Linie Award.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS