MOss foto MOss kommune
MOss foto MOss kommune

Kåret til Norges minst romantiske by

Til tross for naturskjønne omgivelser, strender og sjø, opplever mange Moss som en aldeles uromantisk småby. Dette fremkommer i en fersk undersøkelse, med over tusen norske respondenter, gjennomført av bookingsiden Hotels.com. Oslo og Drammen er heller ikke spesielt romantiske byer, skal vi tro Hotels.com.

Publisert

Foto: Moss kommune

Med 13 prosent av stemmene stakk Moss av med en overlegen sier, og vil dermed være en perfekt by å besøke for de som vil unngå alt det romantiske.

Av dem som stemte på Moss, var østlendingene mest negative, hvor hver femte av disse rangerte denne østfoldbyen som minst romantisk.

Se hele listen over Norges minst romantiske byer lengre ned i saken

Ufortjent dårlig rykte

– Selv om tallenes tale er klar, synes Moss å ha fått et ufortjent dårlig rykte. Det finnes faktisk en rekke fine og sjarmerende steder i nærområdet, som kanskje mange i Østlandsområdet heller ikke kjenner til, påpeker Yvonne Bonanati fra Hotels.com, og trekker frem flere eksempler.

Mye å by på

– Vakre Jeløy har mye å by på. Det luksuriøse Refsnes Gods, for eksempel, der du kan nyte et romantisk avbrekk i historiske omgivelser, med vinsmaking eller en bedre middag.

– Alternativt ligger Alby gård landlig og idyllisk til, med en park og flotte naturområder i umiddelbar nærhet. I tillegg til den koselige kaféen holder Galleri F15 til her – et av de eldste og mest anerkjente stedene for visning av samtidskunst. På sommeren er strandpromenaden et yndet sted for spaserturer langs vannet, mens badenymfene kan velge mellom tre badestrender rett i nærheten, forteller Bonanati.

Naboene mer likt

Lav kjærlighetsfaktor er åpenbart ikke noe Østfoldsfenomen. Nabobyene Fredrikstad og Halden scoret henholdsvis to og tre prosent av stemmene, og gjorde det dermed merkbart bedre i kåringen.

Det var faktisk Oslo og Drammen som kom dårligst ut i undersøkelsen, etter Moss på førsteplass. Mens nesten 1 av 10 mener hovedstaden er den minst romantiske byen, fikk «Elvebyen» seks prosent av stemmene. De to havnet dermed på henholdsvis andre- og tredjeplass på listen.

Norges minst romantiske byer

ByAndel stemmer
1Moss13%
2Oslo9%
3Drammen6%
4Sandnes4%
5Bergen4%
6Porsgrunn3%
7Bodø3%
8Halden3%
9Tromsø2%
10Trondheim2%
11Fredrikstad2%
12Ålesund2%

Pressemelding

Powered by Labrador CMS