Michelin mannen smaking1
Michelin mannen smaking1

Nå kommer den nordiske Michelin-guiden

Det er knyttet stor spenning til den nye nordiske frittstående Michelin-guiden, som lanseres torsdag 26. februar. Tidligere har kun Oslo-restauranter vært med i Michelin-guiden, men den nordiske utgaven utvider spekteret. Hvilke norske restauranter utenfor Oslo får plass i den nye guiden?

Publisert

På morgenen denne torsdagen presenteres innholdet i den nye, helt frittstående Guide Michelin Nordic Cities 2015, og den kommer i handelen dagen etter.

Også restauranter utenfor Oslo

Tidligere er det kun Oslo-restauranter som har vært med i Michelin-guiden, men med den nordiske utgaven åpner det seg også sjanser for restauranter i andre store norske byer.

Det er knyttet stor spenning til hvilke norske restauranter som får plass i denne guiden, men mye tyder på at de finner dem blant de 44 norske restaurantene som fikk plass i den nordiske utgaven av White Guide, som ble lansert like før jul i 2014.

Les også: 44 norske restauranter i White Guide Nordic (publisert desember 2014)

Nye Oslo-kandidater?

"

Får nystartede Vaaghals plass i Michelin-guiden? (Foto: Morten Holt)

Med all sannsynlighet beholder Maaemo, Statholdergaarden og Fauna sine stjerner.

Men hva med Ylajali, som skal legges ned i løpet av året? Bagatelle fikk en stjerne i fjor, men er også lagt ned. Kan Lille B, som fikk Bib Gourmand igjen i fjor, ta over den.

Og får Vaaghals, som åpnet så sent som i oktober 2014, og forholdsvis ferske Festningen, en stjerne? Feinschmecker, Restauranteik og Oro Bar & Grill er andre hete stjernekandidater.

Les også: Ylajali stenger dørene (publisert februar 2015)

Les også: Disse fikk Michelin-stjerner i Norge i 2014 (publisert mars 2014)

Nye stjerne-restauranter utenfor Oslo?

"

Får Renaa Restauranter en stjerne? (Foto: Morten Holt)

Ellers er Renaa, Spiseriet og Tango klare kandidater i Stavanger, mens Credo og To Rom og Kjøkken nok er de heteste kandidatene i Trondheim. I Bergen er Colonialen og Lysverket aktuelle.

I nord seiler Smak i Bodø, samt 4 Roser i Harstad og Tromsø opp som Michelin-kandidater, mens Måltid kanskje er den heteste kandidaten i Kristiansand.

Noen utenfor byene?

Vi er ikke så sikre på det, men vi håper at Michelin-inspektørene også har tatt en tur utenfor de aller største byene, der tre tidligere norske Bocuse d’Or-vinnere driver sine steder.

For Bekkjarvik Gjestgiveri på Austevoll, der nybakt Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen er på farten, og tidligere Bocuse d’Or-vinner Geir Skeies to Brygga 11-restauranter, i Sandefjord og på Stord, bør så absolutt med i vurderingen. Det samme bør definitivt Charles & De i Sandnes, som drives av Charles Tjessem, som vant Bocuse d’Or i 2003.

Michelin Main Cities of Europe 2015

Lanseringen av den «vanlige» Michelin-guiden, Guide Michelin Main Cities of Europe 2015, finner sted den 10. mars. I fjor fikk fem norske restauranter plass. Gir den nordiske guiden åpning for den første norske stjernen utenfor Oslo?

Dette er en oppsamlingsguide over de største byene fra alle guider i Europa. Utvalget av restauranter i denne guiden vil gjenspeiles i Guide Michelin Nordic Cities 2015.

Det er for øvrig Rebecca Burr som er sjefredaktør for Guide Michelin Nordic Cities, og ansvarlig for innholdet i årets utgave av den nye nordiske Michelin-guiden.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS