Even Ramsvik2
Even Ramsvik2

Norsk Michelin-restaurant stenger dørene

Ylajali er en av fem norske restauranter med Michelin-stjerne, men nå skal restauranten stenges. – Vi kommer ikke lengre i disse lokalene, og trenger en ny scene, uttaler kjøkkensjef Even Ramsvik, som stenger restauranten på St. Olavs plass 19. desember i år.

Publisert

Oslo-restauranten Ylajali stenger 19. desember 2015. Even Ramsvik & Co fikk sin første Michelin-stjerne i fjor. (Foto: Arkiv)

Ramsvik tok over driften av restauranten i 2010, og foruten å ha fått en Michelin-stjerne i 2014, har også restauranten fått flere anerkjennende priser, som Norges beste restaurant i Nordic Prize to år på rad.

– Vi har god økonomi og full restaurant, men det flotte bygget vi holder til i, med all sin historie og sjarm - legger også mange begrensninger på hvordan vi kan utvikle oss videre. Så i stedet for å komme til et punkt hvor vi stopper opp, velger vi å gi oss på topp etter dette året, sier Ramsvik i en pressemelding.

Nordisk Michelin-guide

Fra restaurant Ylajali i Oslo. (Foto: Ylajali)

Med det aller første skal det for øvrig deles ut nye stjerner – i år med en egen Michelin-guide for Norden. For aller første gang vil – forhåpentligvis, restauranter i norske byer utenfor Oslo også få plass i guiden.

Michelin er orientert om stengningen, men med all sannsynlighet blir Ylajali å finne med en stjerne også i år, men når 2015 er omme, er også Ylajali historie.

Les også: Disse fikk Michelin-stjerner i Norge i fjor (publisert mars 2014)

– Trenger en ny scene

Bakgrunnen for at Ramsvik velger å legge ned stjernerestauranten, er ifølge ham selv begrensningene som ligger i det gamle og tradisjonsrike lokalet, skriver DN.no. Fra kjøkkenet i det gamle riksapoteket sender seks kokker ut 20 serveringer til hver av de 25 gjestene restauranten har plass til.

"

– Nå skal vi bruke de siste ti månedene av Ylajalis historie til å tøye strikken enda lenger i form av kreativitet og opplevelser for gjestene. Vi må avslutte på topp, sier Even Ramsvik. (Foto: Ylajali.no)

– Vi trenger en ny scene hvor vi kan ta med oss det vi har lært for å etablere ett nytt helstøpt konsept, og samtidig fortsette å utvikle oss de neste ti årene, sier Ramsvik til DN.no.

Han ser imidlertid ikke for seg noen nyåpning før i 2017.

Les mer om restauranten på Ylajali.no

Skal avslutte med stil

– Nå skal vi bruke de siste ti månedene av Ylajalis historie til å tøye strikken enda lenger i form av kreativitet og opplevelser for gjestene. Vi må avslutte på topp, sier Ramsvik til DN.no.

Les hele saken på DN.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS