Blender Ureist Anne Maren Grødem Ronny Gjøse
Blender Ureist Anne Maren Grødem Ronny Gjøse

Ureist uteksaminerte sin første faglærte kokk

Blender har uteksaminert sin første kokkelærling på Stavanger lufthavn, Sola. Anne Maren Grødem (22) har vært lærling på Ureist siden oppstarten av konseptet, og besto nylig fagprøven under ledelse av daglig leder Kenneth Eimstad.

Publisert

Administrerende direktør Ronny Gjøse (til venstre) og direktør for travel i Blender AS, Jan-Ove Edvardsen sammen Anne M. Grødem, som er den første faglærte kokken etter læretid på Ureist.

Blender, som er en del av Umoe Restaurants og som har 85 serveringssteder fordelt på kjøpesentre, flyplasser og enkeltstående restauranter i Oslo satser på serveringssteder med kvalitet på flyplasser i Norge.

Anne Maren Grødem (22) har vært lærling på Ureist siden oppstarten av konseptet for to år siden, og besto nylig fagprøven.

– Serveringssteder på lufthavner trenger nødvendigvis ikke bare å by på pølser, pizza og rask ferdig emballert mat. Med konseptet Ureist på Stavanger lufthavn, Sola viser vi for alvor at vi leverer et komplett og bredt serveringssted når vi nå to år etter oppstart har uteksaminert vår første faglærte kokk, melder administrerende direktør i Blender, Ronny Gjøse, i en pressemelding.

Tuftet på lokal mat

Gjøse forklarer stolt og entusiastisk om Ureist-konseptet, som er et serveringssted tuftet på lokal mat fra regionen hvor filosofien er å tilby de reisende en smak av Rogaland.

Ureist - tuftet på lokal mat.

– Her brukes råvarer ifra A.Idsøe, Ostehuset, Tomater ifra Wiig gartneri, lokal røykelaks, rogalam og mye annet godt basert på de forskjellige årstider. Den trykte menyen inneholder en egen råvare og sesong oversikt, som gjør det enkelt for gjestene å orientere seg. Gjestene har tatt godt imot konseptet og et kresent Stavanger-publikum legger inn ekstra tid på flyplassen for et godt måltid før avgang, sier Gjøse.

Vil fortsette å utdanne kokker

Han avslutter med å si at de vil jobbe for å fortsette med å utdanne kokker, da de ønsker å være med å ta ansvar for tilvekst av en yrkesgruppe som er mangelvare.

Ifølge Gjøse så er det etter hans opplysninger ingen andre serveringssteder på flyplasser i Norge som har kokkelærlinger og utdanner kokker.

Ureist er allerede i gang med å rekruttere ny lærling.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS