Green Key Rezidor Plaza
Green Key Rezidor Plaza

Første norske hoteller med Green Key-merking

Mange nordiske Radisson Blu og Park Inn by Radisson-hotell får den internasjonale miljømerkingen Green Key. Norge får med dette sine aller første hoteller med denne miljømerkingen. Fra før av har flere av hotellene vært Svanemerket, og byttet til Green Key gjøres nå for at hotellene i Europa, Midtøsten og Afrika skal få en helthetlig miljømerking.

Publisert

Tarje Hellebust (administrerende direktør på Radisson Blu Oslo Plaza, delvis skjult i midten) sammen med sitt team, Marit Kjellesvik fra Green Key Norge og Jan Henrik Larsen fra NHO Reiseliv.

Hotellene i Norge, Sverige, Danmark og Island blir sertifisert i januar, og Finland står for tur under andre kvartal 2015.

Flesteparten får Green Key

Majoriteten av alle Radisson Blu og Park Inn by Radisson-hotell i Norden blir Green Key-sertifisert i starten av 2015.

Sertifiseringen er en del av Rezidors Responsible Business-program, og er ytterligere ett eksempel på konsernets ambisiøse arbeid innen miljø og bærekraft.

Les også: Green Key klar for Norge (publisert september 2014)

Helhetlig miljømerking

"

Green Key er en ledende internasjonal miljømerking som i dag finns i over 40 land. Sertifiseringen støttes av både World Tourism Organization og av FNs miljøprogram, UNEP. Rezidor Hotel Group har siden 1989 aktivt arbeidet med å redusere sin klima- og miljøpåvirkning.

Et tydelig bevis

– Med denne miljømerkingen får våre ansatte, kunder og samarbeidspartnere ett tydelig bevis på at vi verner om miljøet i alle deler av vår virksomhet. Rezidor er det ledende, internasjonale hotellkonsernet i Norden, og det er derfor viktig att vi som bedrift ligger i forkant og tar ansvar for miljø- og bærekraftspørsmål, sier Thomas Engelhart, som er Area Vice President Nordics i Rezidor Hotel Group.

For å oppnå Green Key-sertifisering skal hotellene aktivt arbeide med å minimere sin miljøpåvirkning, hvilket innebærer en rekke kriterier som for eksempel miljøledelse, informasjon til gjester, vann, avfall og kjemikalieforbruk må bli oppfylt. Konkret kan det handle om avfallssortering, å bruke lokalproduserte og økologiske råvarer eller å minimere energi- og vannforbruket.

Endelig i Norge

Tidligere har ett stort antall av Rezidors hoteller i blant annet Tyskland, Frankrike, Baltikum, samt Nederland blitt Green Key-sertifisert. Finn Bolding Thomsen, Director i International Green Key, sier:

– Det er en sann fornøyelse for oss å se at vår samarbeidsavtale med Rezidor Hotel Group nå også inkluderer Rezidors nordiske hotell. Vi er særskilt fornøyd med at dette samarbeidet nå fører til at både Norge og Island får se sine aller første Green Key-sertifiserte hotell.

Safehotels

Dette er i midlertidig ikke første gangen hvor Rezidors Responsible Business Program tildeles sertifiseringer eller utmerkelser. Rett før jul ble konsernet den første store hotellkjeden til å undertegne en avtale med Safehotels, ett globalt anerkjent konsulentfirma innen sikkerhet. Dessuten har den internasjonale tenketanken Ethisphere årlig kåret Rezidor til ett av verdens mest etiske selskaper siden 2010.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS