Røros Hotell ski-NM
Røros Hotell ski-NM

NM-løypa går rett gjennom hotellet

Trolig har det aldri skjedd før. At NM-løypa på ski går tvers gjennom et hotell. Men det skjer når Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Therese Johaug og Marit Bjørgen inntar Røros og NM denne uka. Da går løypa «gjennom» Røros Hotell, rett utenfor sentrum.

Publisert

Foto: Røros Hotell

Løypetraseen er lagt slik at den går mellom veggene på hotellet. Dermed kan gjestene, hvis de ønsker det – det hender seg jo at det kan være litt kaldt på Røros sitte inne og se på skistjernene som passerer og kjemper om gull og ære.

Dette er en fantastisk mulighet for oss, sier Mikael Forselius på Røros Hotell. (Foto: Privat)

– En fantastisk mulighet

NM på Røros er en fantastisk mulighet for oss å vise frem Røros som en skidestinasjon i verdensklasse, samt å vise Røros Hotell som et godt utgangspunkt for å oppleve akkurat det. Det selvsagt også en hel uke med fullt hus og restauranter som gir meget gode omsetning for oss, sier administrerende direktør for Røros Hotell, Mikael Forselius til magasinet Horeca/Horecanytt.no.

Går også innom sentrum

Løypetraseen i ski-NM på Røros går "gjennom" Røros Hotell.

Foruten å gå gjennom hotellet, er også løypetraseen lagt innom sentrum, forbi vernede og delvis fredede bygninger.

Ellers er også fylkesveien til Trondheim stengt en hel uke, fordi løypa er lagt over veien. Folk som skal nordover til Trøndelag eller som kommer fra Trøndelag kan ikke benytte fylkesvei 30, men må kjøre rundt Bergstaden.

Det er også satt opp en egen «Kongehytte» nær løypa. Der skal Kongen og andre celebre gjester følge de norske toppløperne. Hyttas arkitektur skal være inspirert av høyløene som står rundt omkring på Røros.

NM-deltakerne passerer Røros Hotell. (Foto: Mikael Forselius)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS