Krakow COLOURBOX12193243
Krakow COLOURBOX12193243

Seks alternative storbyer

Hva med noe alternativt til de klassiske storbydestinasjonene London, Barcelona og Amsterdam i sommer? Det gamle er ofte det beste, sies det, men er det ikke også en vanvittig god følelse å oppdage en ny favoritt?

Publisert

Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia.no.

Reiseselskapet Expedia.no har samlet sammen noen alternative reisemål som har en rekke likhetstrekk med de gode, gamle klassikerne. Kanskje til og med den som ikke liker forandring vil våge å prøve noe nytt?

– Vi ser ofte at det er de samme reisemålene som går igjen når nordmenn bestiller storbyferier. Mange liker å vende tilbake til gamle favoritter, men vi håper dette vil gi noen ideer til de som vil prøve noe litt annerledes, forteller Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia.no.

Barcelona Porto

Gamlebyen i Porto. (Foto: Colourbox.com)

Barcelona er ofte destinasjonen man velger hvis man vil ha litt av alt; strand-, kultur- og uteliv. Du trenger imidlertid ikke se lenger enn litt vestover for å finne stedet med mye av det samme. I Porto er det langt mer å gjøre enn å nippe portvin, som selvsagt er et must med de mange vingårdene i området. Vil du heller konsumere D-vitaminer i form av sollys på stranden, ligger det flere strender både nord og sør for byen. Dersom du ønsker ha noen kunstneriske minner med deg i bagasjen hjemover, bør du besøke kunstdistriktet Rua de Miguel Bombarda, hvor du finner godt over et dusin moderne gallerier å sjekke ut.

Praha Krakow

Torget i Krakow. (Foto: Colourbox.com))

Mange nordmenn har levd godt i Praha de siste årene, med lave priser og mange flyvninger som heller ikke koster skjorta. Drar du derimot til Krakow vil du kunne leve enda bedre og kunne oppleve minst like mye. Gamlebyen i Krakow er like flott som den i Praha, med koselige cafeer og restauranter, hvor du kan nyte en kald utepils i vårsola. Sentrum av Krakow er omgitt av brosteinsbelagte gater og gotiske bygninger, og selvsagt det imponerende slottet i Wawel-høyden. En annen opplevelse verdt å få med seg er saltgruvene utenfor byen.

Venezia Stockholm

Stockholm. (Foto: Colourbox.com)

Du trenger ikke fly så langt for å komme til et slags Venezia. Stockholm ligger på 14 øyer, og nesten uansett hvor du befinner deg i sentrum er det vann i sikte. Det er altså ikke uten grunn at Stockholm kalles Nordens Venezia. Ta en båttur i kanalene eller ta en tur til fornøyelsesparken Gröna Lund om du vil kjenne på magesuget. Selv om mange er svak for italiensk mat, kan du oppleve flere sorter om du drar på en av Stockholms såkalte matpromenader, hvor de tar deg med til sju-åtte av de beste restaurantene og butikkene i byen.

London Berlin

Berlin. (Foto: Colourbox.com)

London har noe for alle, og det er kanskje derfor storbyen framtrer som nordmenns favoritt på reisefronten. Et utall shoppingmuligheter, severdigheter i massevis, fotball og underholdning får reisende til å vende tilbake gang etter gang. Berlin byr derimot på mye av det samme og er kanskje et mer spennende valg for de som stadig booker flybilletten sin til London. I Berlin er det mye som skal oppleves, med en rik historie, utallige severdigheter og hippe spisesteder i fleng. Kanskje er det heller hit du vil returnere neste gang du bestiller storbytur? Vi anbefaler å bestille en kulinarisk runde kulinarisk runde hvor du vil bli tatt med på de mest trendy spisestedene i bydelen Mitte.

Wien Budapest

"

Budapest. (Foto: Colourbox.com)

Vil du besøke en by som ligner på Wien, uten de stive prisene og hakket varmere klima? Da er Budapest et godt alternativ. Imponerende byggverk er en gjenganger i begge byene og begge stedene tilbyr sightseeingturer på Donau. Både arkitektur og kultur i Budapest er påvirket av det østerriksks-ungarske imperiet, og derfor er det en lignende stemning i begge byene. Men med ekstra tyrkisk innflytelse, er Budapest litt mer spennende, og et must på ferieprogrammet må være å oppleve et av de berømte tyrkiske badene i byen.

Amsterdam Brugge

Brugge i Belgia. (Foto: Colourbox.com)

Brugge kan minne om Amsterdam både på grunn av språket, kanalene og det store utvalget av ølsorter. Brugge minner om en eventyrby med en fantastisk middelalderarkitektur og brosteinsbelagte gater, og er en av Europas best bevarte middelalderbyer. Brugge byr på mange skjulte skatter i tillegg til at helheten i seg selv verdt å utforske. Nyt en belgisk vaffel på en av byens mange, koselige spisesteder, eller sjekk ut en av byens stemningsfulle bryggerier på kveldstid.

Er du på farten mens du leser dette, men kjenner reiselysten smyge seg på? Da kan du sjekke ut Expedias mobilapp, hvor du kan booke en tur til en av destinasjonene enkelt på få sekunder.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS