Per Lauritz Lien Utvalgte Spisesteder (5)
Per Lauritz Lien Utvalgte Spisesteder (5)

Utvalgte Spisesteder: God mat, god pause

Nordmenn flest planlegger ferie i hjemlandet i sommer, og dette vil medføre økt trafikk på veiene. Utvalgte Spisesteder ønsker å gi veifarende en god pause.

Publisert

Daglig leder og innehaver av Rustad Kafé på Sokna, Håvard Rustad (til høyre) sammen med daglig leder for Utvalgte Spisesteder, Per Lauritz Lien. (Foto: Morten Holt)

Hele sju av ti nordmenn planlegger sommerferie i eget land i 2015. Dette er en sterk økning fra i fjor, viser den nye ferieundersøkelsen som TNS Gallup har gjort for NHO Reiseliv.

I juli serverer Utvalgte Spisesteder svinenakke med sommerens grønnsaker og bakte nypoteter. (Foto: Kim Holte)

– Det er viktig for oss å gjøre reisen så behagelig som mulig for sommerturistene. Stoppet er en naturlig del av ferien, og vi ønsker å heve opplevelsen ved å servere sunn kvalitetsmat til våre gjester, uttaler daglig leder i Utvalgte Spisesteder, Per Lauritz Lien i en pressemelding.

Du kan lese mye mer om Utvalgte Spisesteder i det neste nummeret av magasinet Horeca (nummer 5 2015)

Ærlig mat

I juli serverer Utvalgte Spisesteder stekt fjordørret med nykål, persillepoteter og sandefjordsmør. (Foto: Kim Holte)

Utvalgte Spisesteder består av 16 familierestauranter som er lokalisert langs hovedferdselsårene i Sør-Norge. I 2013 passerte antall besøkende 2,5 millioner, og tallene er stadig stigende.

Håvard Rustad er daglig leder ved Rustad Kafe i Sokna, og han har store forventninger til sommertrafikken.

– Sommeren er årets beste sesong, og vi har vanligvis 300-400 gjester innom hver dag. Folk er ikke bortskjemte når det gjelder veimat, og setter derfor stor pris på at vi serverer ærlig mat laget fra bunnen av. Spesielt populære er signaturrettene til Utvalgte Spisesteder.

Avdelingsdirektør for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, Guro Ranes. (Foto: Knut Opeide)

Flotte stoppesteder

Om sommeren legger man ofte ut på lengre bilturer, og det er avgjørende for sikkerheten at sjåføren er opplagt og konsentrert.

– Det er viktig å ta pauser og fylle på med mat og drikke som varer lenge og stabiliserer blodsukkeret, oppfordrer avdelingsdirektør for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, Guro Ranes. Det finnes mange flotte steder langs veien, og pausene bør være en del av reiseopplevelsen, sier Ranes.

Gratis middag

– Det er viktig for oss å gjøre reisen så behagelig som mulig for sommerturistene, uttaler daglig leder i Utvalgte Spisesteder, Per Lauritz Lien. (Foto: Morten Holt)

Utvalgte Spisesteder innførte i fjor en bonusordning for sine gjester, og denne har blitt svært godt mottatt.

Vi ønsker å være et attraktivt stoppested for trafikantene, og belønne våre trofaste gjester. Dersom man er flere voksne i bilen lønner det seg å benytte vårt fordelskort, hvor hver tiende middag er gratis. I sommer har vi også en kampanje som innebærer at barna får en gratis is, sier daglig leder, Per Lauritz Lien.

Du kan lese mye mer om Utvalgte Spisesteder i det neste nummeret av magasinet Horeca. (nummer 5 2015). Foruten en stor sak om utvalgte Spisesteder, har vi besøkt både Rustad Kafé og Valdresporten.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS