egon-restaurant
egon-restaurant

Egon til Sverige

Den norske restaurantkjeden Egon etablerer seg Mall of Scandinavia i Solna i Sverige, og skriver med det norsk og svensk restauranthistorie.

Publisert

Det er nemlig første gangen en norsk restaurantkjede etablerer seg i Sverige siden Peppes Pizza gjorde det for 15 år siden – i 2000.

Samtidig er det første gang Egon etablerer seg utenfor Norges grenser.

Omsider ut av Norge

Kjeden har de siste årene fått 30 til 40 henvendelser årlig fra både Sverige, Danmark, Tyskland og Finland om å etablere seg utenfor Norges grenser. Det har ikke blitt noe av – før nå. I november 2015 åpnes nemlig den første Egon-restauranten i Sverige.

Satser på lunsj

– Vi satser ekstra på lunsjen i Sverige, sier Dan Robert Halshamni Norrein-Gruppen/Egon Restauranter. (Foto: LinkedIn)

– Norge er et fint land, men markedet er begrenset. Vi ser at Sverige er et land med mer internasjonal matkultur, og ønsker derfor å etablere oss nå. Dessuten satser vi på lunsj, og det er en mye bedre kultur for å spise «ute» i Sverige enn i Norge. Der tviholder mange fortsatt på matpakka, sier Dan Robert Halshamn i Norrein-Gruppen/Egon Restauranter til det svenske bladet Restauranger & Storkök.

Svenske ansatte tilbake til Sverige

Han forteller videre at mange av kjedens svenske ansatte i Norge blir med på lasset til Solna når den første restauranten i Sverige skal etableres.

Halshamn forteller til bladet at kjeden har en ambisjon om å være lønnsledende når de er på plass i Sverige.

Restaurantkjeden Egon ble startet i 1984, og omsatte i 2014 for 1,2 milliarder kroner i 36 forskjellige restauranter i Norge.

Les mer i den nyeste utgaven av magasinet Horeca (nummer 4 2015)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS